Стига с тези бръчки

Стратегията за запазване на младостта включва черна роза, перли, мед

Свобoда Сидерова 25 September 2014

Jean Paul Gaultier се слави с необичаен подбор на модели

С бръчките днес е елементарно да се справите. На ваше разположение са лазер, ботокс, филъри и прочее оръжия на естетичната медицина. Ето защо се акцентира не толкова на антиейдж ефекта, колкото на поддържането. Но последното съвсем не значи нещо илюзорно в красиво бурканче. Обратно – все повече съставът и клетъчните функции приковават внимание.

Перлена кожа

Според Коко Шанел „за жената можем да съдим изключително по това колко светлина излъчва“. Целта на озаряващия изсветляващ серум Le Blanc на Chanel е да я запази и умножи в тон с nude макиажа. Японската перла акоя е избрана заради любовта на Мадмоазел към огърлиците. Скъпоценният минерал се култивира на остров Уважима край западното крайбрежие на Япония. След 2 години той достига по-висока плътност и забележим блясък.

Перленият екстракт предотвратява увреждането на протеините в повърхностния слой на кожата, причина за безжизнения й вид. Така тя по-добре отразява светлината подобно на изгряващо слънце. В добавка производно на витамин С изравнява тена, регулирайки синтеза на меланин. Вахтата за запазване на порцелановата му прозрачност е поверена на антиоксиданта дневна лилия.

Вдигни имунитета

Падате си по смути, защото е полезно за имунната система. А сега си представете, че концентратът Ultimune Power Infusing на Shiseido е точно като сутрешна напитка с нар, но не за вътрешна консумация, а за лице. Сигурно помните от часовете по биология, че „пазителите“ на кожата са Лангерхансовите клетки, наречени в чест на откривателя си. Интереса на марката в последните 20 години предизвиква именно функцията за самозащита.

Бюти „имуностимулаторът“ я задейства, за да потуши възпалението, резултат от излагане на UV лъчи, сухота или стрес. Формулата с бета-глюкан (полизахарид от хлебна мая), българска розова вода и акваинпул (микс от масла и овлажнители) отстранява видимите поражения, буквално преобразявайки кожата. Тестове доказват, че полезният коефициент на Лангерхансовите клетки скача с 64%. Активизаторът на имунитета се използва след почистване и преди обичайната грижа.

Маслата – най-добрите приятели на момичетата

Сигурно помните покупката на първото сухо масло преди 5 години. Най-малкото заради въпроса „За какво ми е още един продукт?“. Второто му раждане замества хидратацията с омасляване за радост на бюти маркетолозите. Но вие не губите. Особено ако става въпрос за подхранващото олио с антиейдж ефект Black Rose Precious Face на Sisley.

Масло от камелина, богато на омега 3 и 6, подобрява качеството на клетъчните мембрани, така че клетките да абсорбират максимално активните съставки. Нормализирането на липидния баланс не изчерпва плюсовете на скъпоценния еликсир. Екстракти от водорасло и авокадо, антиоксиданти и фитосквалан възстановяват динамиката на кожата. Познатият от едноименната маска екстракт от черна роза взривява сетивата с невероятно чувствено измерение. Именно флавоноидите и танините в необичайния сорт правят шедьовъра на Sisley специален.

Не на захаросването

В списъка с враговете на кожата можем да включим молекулите глюкоза, които слепват колагена и еластина и ги втвърдяват. Резултатът от гликацията е загуба на еластичност и блясък и бръчки. Няма да ви убеждаваме да спрете захарта. И без това при нужда организмът я набавя от мазнините и белтъчините. По-важно е едновременно да се неутрализират „сладката атака“ и оксидацията. Със задачата се справя серията Magnificence (серум, кадифен крем, гел крем и околоочен крем) на Lierac.

D-Glyox комплекс с цвят от нар, копринено дърво и липозомен пептид действа на всички етапи на гликоксидацията, като стимулира детокс системата, премахва вредните вещества, ускоряващи стареенето, и активира клетъчния метаболизъм. Благодарение на двойната концентрация на D-Glyox интензивният ревитализиращ серум Magnificence активизира подмладяващите процеси, връщайки цветущия вид на кожата.

Гурме жест

Спецът по козметична апитерапия Guerlain буквално услажда живота на кожата. Първа цигулка в линията Abeille Royale свирят пчелно млечице и мед от остров Уесан. Съдържащата ги възстановяваща гел маска Repairing Honey като нищо може да бъде сбъркана с лакомство. Нежният цвят и божественият аромат на кремообразната текстура приканват да потопите пръсти в нея. Само за няколко минути формулата „влива“ в кожата несравним royal концентрат със заздравяващ ефект. Най-хубавото на меденото изкушение е, че е от актуалната категория sleeping маски. Тоест може да я нанесете преди сън, а на сутринта да се насладите на резултата. Макар слоят да е щедър, тя не цапа възглавницата, а незабавно попива в кожата.

Един за всички

Освен натуралния състав, хоризонтът на очакванията от продуктите разширява и многофункционалността. Може и да е психологически трик, но повечето жени се чувстват по-спокойни с подобни средства. Сензационно от Estee Lauder обявиха, че са открили тайната на младежкия поглед. Дуото за очи Advanced Night Repair Eye, серум и гел, активизира нощното възстановяване на кожата, за да запали дневното й сияние.

Към технологията за синхронизация на часовите гени, отговорни за 24-часовия ритъм на работа, в комплекса Synchronized Recovery II е добавена още една – тази на катаболизма (клетъчно пречистване), който също достига своя пик в малките часове. От марката не забравят да включат в състава протеин срещу замърсяването, антиоксиданти за всекидневна профилактика и хидратираща хиалуронова киселина.

Тогава, когато е необходимо

Някои тенденции се раждат благодарение на хитови съставки или открития. В случая с нощния възстановяващ крем за лице и шия Capture Totale Intensive Night Restorative на Dior те се сливат. Белите престилки откриват, че акумулираната през деня умора и напрежение понижават регенерацията нощем. Определено си струва да „облечете“ крема преди сън – дава на кожата нужното в точния момент в съответствие с хронобиологията на стволовите клетки.

Звездната съставка на линията лонгоза-клетъчен нощен комплекс, обогатен с екстракт от гроздови семки, намалява отговорния за „падането на батериите“ протеин с 33%, като настройва клетките майки на работен режим. Нанесена на по-плътен слой, кадифената текстура може да послужи и за маска.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР