Последният спектакъл на Филип Сиймур Хофман

„Най-търсеният човек” е великолепен шпионски трилър по едноименния роман на Джон льо Каре и в него големият Филип Сиймур Хофман за последен път е в главна роля. От днес в кината.

Ирина Иванова 05 September 2014

Действието се развива в Хамбург, където Мохамед Ата и неговите сподвижници замислят атаката над Световния търговски център от 11 септември.

Филип Сиймур Хофман е в ролята на Гюнтер Бакман – мрачен, опитен и циничен немски агент. За него светът е сцена, а всички хора – кукли на конци, които той, Бакман, може да раздвижва според собствените си сценарии. Арогантен дебелак, всевиждащ и всезнаещ и, разбира се, вечно обграден от полумрачна „аура” с цвят на уиски и мирис на тютюн. Във филма участват още Рейчъл Макадамс, Уилям Дефо и Робин Райт.

Лично аз не съм голям любител на шпионските трилъри, особено на тези по романите на Джон льо Каре и си позволих да се отегча смъртоносно дори на „Дама, Поп, Асо, Шпионин”, но специално в „Най-търсеният човек” пътеводна светлина ми беше Хофман. Голям, много голям актьор, да почива в мир. Мъчно ми е за всички роли, които няма да направи.

Последният филм, в който ще го гледаме, ще бъдат двете части на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка", където обаче е с поддържаща роля.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР