Джедаят Любо Киров

Певецът, който пак ще е жури в X Factor, в специално интервю за EVA

eva.bg 02 September 2014

Не вярвам, че с меч се побеждава злото, казва Любо Киров, който има и друга голяма страст освен музиката – Star Wars. “Аз съм с фланелка Star Wars, ето и чантата. Имам колекция с фигурки. Даже в Рим сега си купих чанта с главата на Дарт Вейдър, пълна дивотия. Пощадих се да си купя една висока фигура на Дарт Вейдър, но беше метър и 50 и нямах такъв куфар“, разказва той в интервю за септемврийския брой на EVA.

Сигурно и вие, подобно на нас, се чудите какво толкова харесва в Star Wars. И отговорът на Любо е изненадващ и далеч от киноманските клишета: „Много е библейски този филм за доброто и злото, за трансформацията, за изпитанията, за нещата, които не се виждат, но са много по-важни, за силата – какво е Силата, Бог-отец е Силата. Джедаите са като някакви християни, които се борят с Римската империя. Нищо че във филма е малко милитъри всичко. А и не смятам, че с меч се побеждава злото.“ А на въпроса кой е любимият му герой от сагата той без колебания отговаря: „Анакин Скайуокър, или Дарт Вейдър, защото успява да направи мегатрудното нещо. Най-лесно е от добър да станеш лош. Но да се върнеш обратно, след като си потънал в знанието на черната сила, на злото – това може да го направи единствено любовта на сина към бащата. Когато Люк Скайуокър му говори, Дарт Вейдър се променя в предсмъртния си момент, приема да бъде отново добър. Някой ден синът ти може да те спаси. Да осмисли теб самия. Може би някой ден аз, знаейки толкова много за синовете, ще бъда много добър баща. Ще кажеш – той както говори, има поне три деца.”

Цялото интервю с Любо Киров, който беше ментор на победителката в миналия сезон на X Factor Жана, може да прочетете в новия ни брой. От него ще научите добър или лош ще бъде в предстоящия сезон на риалити формата, какво го кара да избухне и как се справя с „тази ганьовщина дебелоока, мутренска”, както и за избора му – да бъде проповедник или музикант.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР