В очакване на Андреа

След 3 седмици, на 31 август предстои концертът на най-продавания италиански певец - тенорът Андреа Бочели.

Лилия Илиева 09 August 2014

Андреа Бочели ще пристигне в България заедно със съпругата си и свой мениджър Вероника и 2-годишната им дъщеричка Виржиния. На сцената на 31 август заедно с него ще излязат над 130 българи от Оркестъра и Хора на Класик ФМ, великолепното сопрано Светла Василева и китаристката Магдалена Калчева, която е част от кросоувър дуото CARisMA и е лично откритие на Маестро Бочели. Към концерта има толкова голям интерес, че се наложи да бъдат осигурени допълнителни 3 500 седящи места и 2 000 правостоящи на стадион “Българска армия”.

Може да прочетете ексклузивно интервю за EVA с талантливия тенор в августовския ни брой. Като малък Андреа е по-буен от брат си. Пълен с енергия, той обожава да тича, да плува, да кара колело, но още в детството си започва да развива глаукома и на 12 години след удар с топка по главата по време на мач губи зрението си. Споделя, че за сметка на това всички други сетива, усещанията му, интуицията са много засилени.

Предстои да чуем най-големите хитове на Бочели, както и сцени с хор из оперите „Трубадур“ и „Травиата“ от Верди, песни от албумите Incanto, Passione, Sentimento и Vivere.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР