Говореща кожа

Ако не знаеш азбуката, не можеш да четеш, а ако не четеш, губиш важна, понякога животоспасяваща информация. Същото е с татуировките. Ако не можеш да ги разчиташ, губиш

Адриана Попова 21 August 2014

Тялото като олтар

Снимка: Александър Осенски

Моя приятелка изгуби 3 години от живота си, защото се омъжи за мъж, който си беше татуирал пентаграм, сочещ надолу, върху дясното рамо. Бедната, не знаеше, че точно този пентаграм е дяволски знак. Нейничкият наистина се оказа жив дявол, попиля всичките й пари (така че бедната не е никаква хипербола, а най-чистата банкова истина за приятелката ми) и нерви и накрая я заряза заради някаква по-млада мацка с черна мацка, татуирана вляво на деколтето.

С което вселенската справедливост беше възстановена, защото черната котка, освен за чувственост и еротика (по които си беше загубил ума онзи негодник), предупреждава за силна независимост на жената от мъжка доминация и лек магьоснически уклон. И какво мислите прави пентаграмът му с пентаграм сега?

Пречупи любовчийския си нрав, започна да ходи на курс за подготовка на родители, мисли положително, пазарува само от съботния фермерски пазар на Римската стена и изобщо стана съпруг от втори тип*. А пентаграма трасформира в т.нар. Свещено сърце – обвито с трънен венец и бълващо пламък откъм аортата, което е символ на благотворителността, саможертвата и разбирателството.

В сезона на плажното масло и голите мъжки тела на пясъка (моля да си останат там и дано никога повече не видя мъж по потник насред „Графа”) имаме прекрасния шанс да получим и разчетем навреме информацията, която ни дават татуировките за приносителите си. Защото както казват мъдрите хора – ако си предупреден, наполовина си спасен. Другата половина се нарича предбрачен договор.

Религиозни символи

Всякакви кръстове, ангели, гълъби, сплетени в молитва ръце, Дева Мария с бебе на ръце и с празни ръце, свети Георги на кон, който пробожда изчезнал вече животински вид като змея. Подобни татуировки трябва да подскажат, че си имаме работа с религиозно отдадена личност, която вероятно спазва 10-те божии заповеди и е някакъв маяк на духовността сред морето от цинизъм.

А дано! Много добре си спомням обаче за Х. Той имаше повече изрисувани кръстове, отколкото средностатистически манастир в Атон, но единствената ненарушена от него заповед беше десетата, и то в частта й, където не трябва да пожелаваш нито вола, нито осела на ближния си. Човекът просто не харесваше волове, а порше кайен, а за оселите подозираше, че са нещо с крила, което се навърта нощем край запалената лампа.

Ако пък видите някого с „Отче наш“, написано на старобългарски на лявото рамо, „Господи, помилуй“ по лъчевата кост, със самия Христос на дясното рамо и разпятие на гърба, кажете здрасти на Благо Джизъса и отминете.

Тялото е моят дневник, татуировките са моята история. Джони Деп
Китайски и други премъдрости

Най-известната такава мъдрост е „От 100-те (т.е. от всички) неща нито едно не е забранено!“, защото е на ръката на Бербатов. Проблемът с надписите на китайски, арабски, санскрит, дотракски – това е езикът от „Игра на тронове“ – и елфически е... правописът. Може татуировчикът да смята, че е украсил клиента с нещо готино и магическо на елфически език, гласящо „Скулблака, ека целобра оно ун мулабра оно ун онр шур’ тугал не хейна. Атра носу вайсе фрикай“, или с други думи „Драконе, поздравявам те и не желая зло на теб и ездача ти. Нека бъдем приятели!“ – както учтиво се поздравява непознат дракон. Обаче да е объркал буквите и вместо това непознатият дракон да разчете нещо като: „Драконе, не те поздравявам и дано да пукнеш заедно с ездача ти, сбърканяк нещастен.“

Първо, така със сигурност бива отблъсната чувствителната елфка (или елфица?), която трябваше да бъде покорена от посланието. Второ, забелязала съм, че драконите*, още повече техните ездачи, са силно раздразнителни. И какво правим тогава?

Все пак за мъжете със сентенции на непознати езици по телата можем да кажем предимно хубави неща. Те очевидно са склонни да се доверяват, отворени са към света, вероятно пътуват много, ценят мъдростта, така че дори да им сервирате прегорял стек, мъдро биха заключили, че за това сте виновна не вие, неговата законна съпруга или любима (може и двете да сте, разбира се), а майка ви. Както се казва – на вас майка, на него тъща.

Сирени и котви

С него половин година ще сте омъжена, половин – сама, защото човекът е моряк. Ако сте готова за това, скачайте на борда заедно с рецептата на миди по моряшки.

Счупени окови

Спешно се обадете на телефон 112 или се обърнете за помощ към най-близкия полицай. Счупените окови са любима татуировка на избягалите затворници. Освен ако човекът не е счупил оковите на брака и не е решил да го отпразнува по този начин.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР