Кростини с бри и бадеми

Комбинацията от хрупкав хляб, запечено сирене, ядки и нещо сладичко е разкошна за бързо и вкусно похапване край басейна

Диана Шингарова 16 August 2014

Вземете франзела, сирене бри, филирани бадеми, цветя хибискус в сироп (ако нямате, заменете със захаросани коктейлни плодове) и за финал – щипка прясна мащерка.

Загрейте фурната до 220 °C. Нарежете цветовете хибискус наполовина. Нарежете сиренето бри на филийки с дължината на диагонално нарязаната франзела. Разстелете бадемите в плоска чиния. Притиснете парченцето сирене здраво върху франзелата и след това оваляйте в бадемите.

Наредете кростините върху хартия за печене. Печете за около 4-5 минути, докато сиренето омекне, ядките леко се запекат и хлябът стане хрупкав. Преди сервиране украсете с цвете хибискус, поръсете с редуциран сироп и прясна мащерка.
 
Съвет: За да редуцирате сиропа, изсипете в малка тенджерка и оставете да заври. Намалете температурата до средно ниска и оставете, докато изври с около 1/3. След охлаждане ще се сгъсти още малко.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР