Специална вечеря

Лилия Илиева 11 July 2014

EVA стана част от специално събитие благодарение на поканата на посланика на Република Турция Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче. На 10 юли вечерта във великолепната сграда на резиденцията на посланика се състоя прием „Ифтар“. Сред гостите бяха Главният мюфтия на българските мюсюлмани Мустафа Хачи, Тивериополският архиепископ Тихон, посланиците на Алжир, Катар, Пакистан, Индонезия, Косово, Мароко, Ирак и ограничен кръг медии.
Вечерята „Ифтар“ се прави в свещения за мюсюлманите месец Рамадан и представлява хранене-заговяване след вечерната молитва след залез. Подобна беше организирана на 4 юли от американския президент Барак Обама и държавния секретар Джим Кери в Белия дом по традиция, започната от Бил Клинтън. На вечерята в Резиденцията на турския посланик в София беше поднесено седемстепенно меню от типични за южната ни съседка ястия, приготвено от шеф-готвача на Посолството.
Очаквайте интервю с Негово превъзходителство и фоторазказ за Турската резиденция в EVA.

1 КОМЕНТАР
1
Mrtko Popov
07 December 2014, 14:27

Да бяхте написали какво е това меню, за да разберем какво ядат "богоизбраните" и да го сравним с менюто на простосмъртните.

ТВОЯТ КОМЕНТАР