Седмицата на Висшата мода, част втора

Накратко: Elie Saab, Giambattista Valli, Maison Martin Margiela, Versace и Vionnet

13 July 2014

Разкошните рокли и кристалният блясък са сред запазените марки на Elie Saab. Създадени за изключителни поводи и с магичното умение да превърнат всяка жена в принцеса, и този път творенията на ливанския дизайнер не изневериха на пищните материи, разточителните декорации с перли и кристали, пухкавите кожи и преливащите романтични тонове.

Подобно усещане носеха и „цветните градини“ на Giambattista Valli, които този път разцъфнаха във виолетово и розово, без да губят усещането за крехкост и нежна ефирност, подчертана от семплите комбинации с бели ризи и леки панталони.

Разточителни в чувствата бяха и дизайнерите на Maison Martin Margiela – червено сърце с надпис I love you бе красноречивото послание към публиката. Останалото: пъстър колаж от тъкани, бродерии и декорации, спортни бомбъри и нежни воалетки.

Донатела Версаче демонстрира личното си мнение за висшата мода, отказвайки се от предразсъдъците на миналото и предсказуемите очаквания в силуетите. Колекция, носеща 100% от ДНК-то на Versace: от корсетите и смелите разрези, до кожените ремъци, асиметричните поли и масивните метални детайли.

И за финал - холивудски блясък през погледа на Хюсеин Чалаян. Колекцията му за легендарната модна къща Vionnet ни връща към годините на безусловна почит към модата, пречупени през характерната строгост и чувственост на дизайнера.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР