Цитрус крем карамел

Този нежен цитрусово-канелен крем-карамел в испански стил е сладкият финал, за който мечтаем всеки обяд

Диана Шингарова 03 July 2014

Ще са ви необходими 2 ч.ч. прясно мляко, 2/3 ч.ч. сметана, 1 пръчка канела, едро настъргана кора от половин лимон и половин портокал, 4 жълтъка, 1 ч.л. царевично брашно, 3 с.л. пудра захар, фино настъргана кора от половин лимон и половин портокал. В малка тенджера сложете млякото, сметаната, пръчката канела и едро настърганите кори от портокал и лимон. Оставете да заври и намалете температурата, като варите още 10 минути. В друг съд разбъркайте жълтъците, царевичното брашно и пудрата захар.

Свалете млякото от котлона и извадете пръчката канела и цитрусовите кори. Смесете млякото и яйчената смес. Добавете фино настърганите цитрусови кори и разбъркайте. Разпределете сместа в четири купички с диаметър 13 см. Печете на водна баня в предварително загрята на 1600 C фурна. Охладете крем-карамела. За финал включете грила на фурната на максимална степен. Поръсете със захар и карамелизирайте или използвайте сладкарска горелка за целта.

Фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР