Поверително от Ел Ей

Лилия Илиева 03 February 2009

Снимка: Венцислава Василева

„Имам гардеробна за дрехите, за обувките – отделен гардероб“, споделя Ася, преди да ни покани да надникнем сред съкровищата на нейната женска суета. Интелигентна, с красив нисък глас, Ася определено има отношение към модата. От две години насам притежава своя модна марка TC Kool, чиито етикети красят готини момичешки тишърти, надписани с чувство за хумор с различни послания от типа на Big Titts Are Very Last Year и женствени дрехи very this year. Тя е и бивш модел на „Визаж“ и на една от най-големите световни модни агенции Elite. Живяла е дълго в чужбина – в Милано и Лос Анджелис. Снимала се е в реклами, модни фотосесии и е участвала в ревюта във Франция, Гърция и Турция. Била е в обща компания с Валентино, ухажвали са я Ерос Рамацоти и Сийл, но всичко това е зад гърба й, разбира се, защото сега е щастлива със своето семейство. Ася е настоящата съпруга на Румен Гайтански - Вълка и споделя, че най-прекрасно се чувства, когато е с дъщеря им Теа, която се роди преди седем месеца, и въобще с близките си хора.

Как би описала стила си, Ася?

Не мога накратко, защото съм “на вълни”. Сменям стиловете непрекъснато. През лятото имах по-рокаджийски момент, сега много нося ризи с жабо и големи ръкави, корсети, дънки и едри гердани. Освен това обичам да съчетавам различни стилове. Не държа дрехите ми да са непременно скъпи. Ако нещо ми харесва и ми отива, може да е Gucci, Jean Paul Gaultier и Dolce&Gabbana - и да го съчетая със Zara и H&M.

Какво е важно за теб, когато си избираш дрехи?

Стремя се, когато си купувам дрехи, да съм в добро настроение. Забелязала съм, че ако съм в лошо, после не ми се носят нещата, които съм си купила или ако ги слагам, не ми е комфортно.

Колко чифта обувки имаш?

Безброй, но винаги се влюбвам в последния, който съм си купила. И много си го нося. Така че в момента основно съм с едни черни лачени ботуши Yves Saint Laurent, купени в България между другото, от новия магазин Garde Robe.

Какви обувки не би обула?

На много висок ток. Не харесвам и не са ми удобни.

Любими цветове...

Черно, бяло и тюркоазеносиньо. Определено не обичам ярки, предпочитам пастелни тонове. Вероятно има значение подредеността на зодията ми – аз съм Дева. И още - никога не бих сложила жълто и бледорозово.

Щом си Дева, значи си перфекционистка?

Аз съм от по-разхвърляните.

Това означава ли, че излизаш негримирана?

Да. Случва ми се.

Какви цветове предпочиташ за маникюра си?

Ярки. И не поддържам дълъг маникюр.

Ако е палто...

Да е кашмирено.

Любими бижута?

Пръстени. Предпочитам да са големи, със скъпоценни камъни... шегувам се! Но все пак този, с който съм в момента, е на De Grisogono и е с аквамарин, диаманти и бяло злато.

Парфюмът номер едно за теб е...

От 11 години насам J’Adore на Dior.

Кои са любимите ти бутици?

Всички на „Монте Наполеоне“ в Милано и на авеню „Монтен“ в Париж, а в Лос Анджелис - повечето магазини на булевард „Робъртсън“. В Ел Ей стилът на обличане е много различен от Европа. Там много се носят дънки, по-спортни и кежуъл дрехи, но същевременно съчетани с по-елегантни. Има един много интересен магазин, в който продават сатенени и копринени дрехи и в същото време дънки. Казва се Curve и никой не знае, че собственичката е българка и се казва Невена. Онзи ден гледах в едно списание снимка на Хилъри Дъф, която излизаше от него. Нейна клиентка е и Дженифър Лопес.

Кой от градовете, в които си живяла, спечели сърцето ти?

Лос Анджелис. Там си в Меката на известните и на киното, но в същото време всичко е толкова леко и лежерно. Живее се много освободено.

Срещала ли си някакви известни хора в Града на ангелите?

Разбира се, и не само там. В Ел Ей с Матю Пери се запознахме в една дискотека, прекарахме цяла вечер заедно и се забавлявахме много. Той е в компанията на един наш приятел. В нея е и Майкъл Вартан – племенникът на Силви Вартан, който игра заедно с Дженифър Лопес в “Свекървище”. Запознавала съм се и със сина на Рупърт Мърдок, и със Сийл. С него се срещнахме в едно заведение в Милано, където обядвахме с шефката на агенцията, в която работех като модел – Elite. Сийл приближи масата ни и попита може ли да седне при нас, защото било свободно. Огледах се. Навсякъде беше свободно. Поканихме го, разбира се, само го помолих да не си поръчва някакви специалитети на заведението, защото бях на диета. Оказа се супер сладък и непринуден. След това бяхме в дискотеката Hollywood в Милано и изкарахме много дива вечер. Беше през 2003 г., преди Хайди Клум. Много приятен и позитивен човек, а музиката му е страхотна.

Кои са заведенията, в които обичаш да ходиш?

В Лондон любимата ми дискотека е China Town, любимoтo ми заведение е Scеtch. Харесвам го заради артистичния му интериор - една от залите, в които можеш да пиеш по питие, е украсена с кукли Барби, направени като стриптийзьорки, а другата прилича на ескимоско иглу. В Ел Ей много обичам неделния брънч във Four seasons, а любимият ми суши бар се казва Koi. Любимият ми клуб в Милано е Prive на Armani, а любимият ми ресторант там е рибен - Risacca Blu - луксозен е, не е свръхмодерен, но кухнята е изключителна. В Париж обичам да ходя в ресторанта и бара на хотел Costes. В София Black Label ми е любим за вечер, на обяд с приятелки хапваме в Capannina.

Спазваш ли хранителен режим?

От 5 години насам не. Тогава направих диетата по кръвна група. Имаше страшен ефект. Отслабнах много, но това не ми хареса. Истината е в тренировките и умереното хранене, както и да не ядеш “джънк фууд”.

Как се възстанови след бременността?

С грижи за детето. Който има дете, знае, че са много. Недоспиването също.

Остава ли ти време за спорт?

Не много, но започнах отново да тренирам. Засега не успявам повече от 2 пъти седмично. Практикувам йога и правя комплексни упражнения за стягане на тялото. Имам личен треньор. Ходя и в рехабилитационния център в болница „Света София“. В нея родих и в същия ден отидох на масаж, въпреки че ми беше трудно. Обожавам масажи.

Готвиш ли?

По принцип не.

Какво има в хладилника ти?

Малко неща, защото ядем по-скоро навън.

Любимата ти напитка?

Вода. Много обичам и много пия. Ако имаш предвид алкохол – напоследък сухо мартини.

С Джордж Клуни или без?

С него би било още по-хубаво. Въпреки че... Джордж Клуни ходеше с една моя приятелка. Казва се Моника и е хърватка. Работехме за една агенция. Даже миналото лято Моника беше на корицата на People на една яхта с Клуни. И тя ми каза за него: „He is fun, he is everything I want, but he is fucked up“ („Много е забавен и е всичко, което искам, но е сбъркан“). Започвал да пие в момента, в който стане сутрин. Всъщност много от известните хора невинаги са толкова готини, когато ги видиш отблизо.

А ти какви мъже харесваш, Ася? Какво в един мъж може да те накара да се влюбиш?

Преди всичко трябва да е мъж на място, да е мъжкар, да държи на думата си.

Като става въпрос за известни хора, преди време се говореше, че си била близка с Роберто Кавали?

Отдавна, през 2002 г. в Милано бяхме в обща компания. И той е приятел на мой приятел. Страхотен дизайнер е, но е особен, странен и екстравагантен човек. Смята, че има някакви дарби да лекува хората. Имал страхотно биополе. Вярва в неща за себе си, които... аз не съм усетила да въздейства така. Познавам се и с Валентино. С него бяхме на гости на общи приятели в Лондон. Спомням си, че разказваше за участието си в предаването на Опра Уинфри. Представили го като сноб. Казали: „Ето вижте как живее той.“ Показали джетовете, яхтите му. Чувстваше се неловко по този повод.

Имаш ли икона на стила?

Един човек не може да изчерпи докрай представата ми за стил, но харесвам начина на обличане на някои известни дами, например отчасти на Виктория Бекъм. Много ми допада стила на приятелката на Роман Абрамович Дария Жукова. Елегантна е и семпла.

Би ли си направила пластична операция?

До момента не съм, но не ги отричам и е възможно да ми се случат за в бъдеще. Ако те карат да се чувстваш добре, защо не.

Коя е най-милата изненада, която са ти правили?

Много са, но една от най-милите беше на рождения ми ден, който празнувах преди две години в Париж. Двете ми най-близки приятелки – Руми Кръстева и Биляна Цветкова, които бяха в София, казаха, че няма да могат да дойдат. Имаха някакви проблеми. Но аз въпреки всичко, много натъжена, организирах пътуването и заминах. В 10 ч. сутринта някой потропа на вратата ми и когато отворих, ги видях двете. Бяха пристигнали с първия самолет в 7 ч. Опищяхме хотела, като се видяхме, после цял ден се разхождахме, а вечерта празнувахме. Обиколихме всички дискотеки. Тръгнаха си на следващия ден сутринта. Въобще не спаха.

Къде планирате да празнувате Нова година?

На Карибите. Много я чакам тази ваканция, защото през лятото не успях да си почина. Обичам да пътувам. Много пътувахме даже когато бях бременна. Сега нямаме тази възможност и това много ми липсва.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР