Тяло за плажа с аюрведа терапия

Удвартана е аюрведа процедура за топене на мазнини, редуциране на теглото, изхвърляне на токсини и излишни течности от тялото

Елка Влаховска 13 June 2014

Снимка: Галерия за масажи „Рудраакша“

Терапията действа и като антистрес средство, като подобрява тонуса и физическата кондиция.

Какво представлява терапията

Масажът се прави в различни позиции на тялото – седяща, по гръб и по корем или според предписание. Използват се билкови пудри, които са сухи и груби и имат загряващо действие. Те се смесват с олио на сусамена основа и така кожата след масаж остава мека и еластична. Когато билковата паста (пудри и масла) се втрива в тялото по определен начин, се създава триене, което отваря порите, премахва блокажите в съдовете, повишава топлината в тъканите. Така пастата прониква навътре и стимулира мастния метаболизъм.

След приключване на масажа се препоръчва парна баня, за да могат маслата и билковите екстракти да проникнат в дълбочина, да бъдат усвоени по-добре и да помогнат за разтварянето и изхвърлянето на мастно разтворимите токсини в организма. По време на тази процедура тялото се освобождава от много излишна вода.

Какво постигаме с удвартана

Един от най-важните резултати е намаляването на целулита и подкожните мазнини. Терапията пречиства и подмладява кожата, премахва телесната миризма. Когато се използва като част от  програма, която включва аюрведичен режим на хранене, редовни физически упражнения или йога и подходящи аюрведични лекарства, удвартана помага да се намали теглото и добре тонизира тялото. Най-голямата полза от процедурата, дори ако се прилага еднократно, е, че едновременно намалява стреса и има подсилващ ефект (намалява вата и кафа).

И не на последно място, тонизира и укрепва периферната нервна система, която отговаря за волевия контрол на тялото – движения на мускулите, възприемане на дразненията от външната среда (допир, слух, обоняние) и цялостната двигателна дейност на организма. Има благотворен ефект и за вътрешните органи – черен дроб, черва, кръвоносни съдове, жлези и др.

Къде се практикува удвартана

Аюрведичната процедура – фаворит за топене на мазнини, изхвърляне на токсини и излишни течности, както и за борба с целулита и редуциране на теглото – се прилага в автентичен вид в Галерия за масаж „Рудраакша“ на ул. Шипка 15 в столицата.

Повече информация – на www.rudraaksha.net.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР