На пъб с Лиса Стенсфийлд

Остават броени дни до концерта на световноизвестната певица у нас

Лилия Илиева 29 May 2014

В пъбовете на Рочдейл, родният град на Лиса Стенсфийлд, всеки ден се изливат много литри английска бира с най-живописни имена като „Русата вещица“, „Абатът“, „Строител на вагони“ и „Умисленият стар петел“. Най-оживено е между 17 и 20 ч. Към 21 заведенията започват да опустяват, към 23 ч. са празни. В подобен типичен британски пъб – The Baum, в близост до дома й, – снимаме Лиса Стенсфийлд. Тук заедно с групата й Blue Zone е била първата й фотосесия. „Точно тук ни снимаха за първи път. Фотосесията беше за плакати, с които да рекламираме групата. Много се вълнувахме. С Иън (Девъни), съпруга ми, и нашия приятел Анди Морис, които бяха мои съученици, дотогава не го бяхме правили. После са ме снимали милиони пъти. Много от тях даже не помня. Случва ми се да гледам фотоси и да се питам: „Боже, къде е било това? Кога е било? В Америка ли се е случило, в Рио ли?“ Всичко отминава като полъх на вятъра. С онези снимки все едно търкулнах снежната топка надолу и тя се превърна в лавина. Сякаш отворих вратата и се включих в Играта на голямото отгатване. Правиш някакви неща, без да знаеш какви и накъде те водят, но те те водят до следващи. И се държиш все едно всичко ти е ясно. Сега вече знам“ – казва Лиса. И добавя: „Пия бира – проследила е погледа ми към чашата „Старо английско“ пиво до стола й. Замълчава. – Да остане между нас!“

Красива е. На моменти прилича на Бри от „Отчаяни съпруги“. С фино тяло, много елегантно облечена, стилна. Държи се суперпрофесионално по време на снимките и интервюто, впоследствие, когато се присъединява към нас в пъба, е много мила и внимателна. В същото време е хулиганка. Гласът е препечен от тоновете цигари, изпушени допреди петнайсет години, когато ги е отказала. Смехът е груб и гръмогласен. Толкова несъразмерен на крехкото й тяло. Представям си я как гледа мачове на стадиона и свири пронизително с два пръста. А сега седи на втория етаж на The Baum, почти напълно гримирана. Остава само да й сложат червило. Фризьорката довършва прическата й. На закачалки по шкафовете наоколо са пръснати различни рокли, на две от масите са подредени обувки и бижута за предстоящата фотосесия.

Какво се случва след това и какво ни споделя Лиса Стенсфийлд, може да прочетете в броя на EVA. А шансът да я видите и чуете на живо е съвсем скоро – на първи юни в зала 1 на НДК. Купихте ли си вече билетите?

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР