Колко е важно да говорят за теб

Най-обсъжданата двойка според Vogue ще мине под венчило на 24 май

Деяна Ангелова 16 May 2014

Не е достатъчно да си богат и известен, за да бъдеш приет от богатите и известните. Но със сигурност помага. Благодарение на годеника си Кание Уест кралицата на риалити форматите Ким Кардашиян успя да превземе непревземаемата крепост Vogue. Двамата бъдещи младоженци красят априлската корица на списанието. Цяла година Кание преследваше главния редактор Ана Уинтур. Но тя упорито повтаряше: „Кардашиян ще излезе в списанието само през трупа ми.“ Защото не е достатъчно да си просто богат и известен. Трябват талант, връзки, истинска кариера, подкрепата на правилните хора в йерархията на шоубизнеса. В крайна сметка Уинтур промени мнението си. Въпреки че публично не е обяснявала защо, заглавието от корицата подсказва мотивите й – „Най-обсъжданата двойка в света“. И това се очертава като един от най-продаваните броеве на Vogue, оставяйки далеч след себе си тези с Бионсе и Мишел Обама на корица.

С основание останалите звезди мразят Кардашиян и не я канят на партита. Тя е от онези, които са известни само защото са известни. Може да не е актриса, дизайнер, певица, водеща или писателка, но пък притежава един много рядък талант – овладяла е до съвършенство изкуството да продава себе си. Ким знае тайната – важно е хората да говорят за теб. А хората обичат да четат как плаща по 5000 долара на ден за стилист, който да е винаги на нейно разположение. Как меденият им месец щял да е в космоса, за което ще платят по един милион на вечер. С нескрита завист коментират, че 15-каратовият й годежен пръстен е на стойност между 1,6 и 6 милиона долара. Че не може да ползва обикновена и „пълна с микроби“ тоалетна и затова си купила такава, която пуска водата сама и се самопочиства. Хората обичат да четат за Ким и да обсъждат Ким. А тя знае как да им дава повод за това.

На 24 май Ким и Кание ще изнесат нагледен урок по маркетинг и пиар. Това е датата на тяхната сватба. И бъдете сигурни, че всички ще говорят за нея. Защото ще е в Париж, празненствата ще продължат цяла седмица, Ким ще смени три haute couture булченски рокли, а тортата ще струва 10 000 долара, ще присъстват 200 отбрани звездни гости и всеки от тях ще получи от младоженците подаръци на стойност 95 000 долара, а всичко ще бъде показано в риалитито на Кардашиян. Очакваме една пищна, скъпа и екстравагантна сватба, която да удовлетвори медийната суета на Кание Уест и жаждата за признание на Ким Кардашиян.
Поканите вече са разпратени. Стойността на всяка от тях е 1000 долара. Те са под формата на луксозна златна кутия, дело на известен дизайнер, в която има фотоалбум с романтични снимки на двамата. Както и златно листо с перли, върху което са написани датата и мястото на сватбата. Кич ли? Не, това е демонстрация. Какъв е смисълът да си богат, ако не можеш да покажеш на света колко много пари имаш.

И най-важното – всички трябва да разберат колко си велик, дори когато очевидно не те смятат за такъв. Кание Уест публично се самоопределя като Стив Джобс в шоубизнеса, като новия Пикасо, като най-великия дизайнер, артист и безнесмен. Сравни се дори с Господ. Иска да му гладят червения килим и обяви война на луксозния бранд Louis Vuitton само защото не пожелали да се срещнат с него. „Бях в Париж и поисках да се срещна с вицепрезидента. Но той ми отвърна: „А защо изобщо трябва да се срещам с вас!“ Е, сега ще разбере защо. Призовавам всички нюйоркчани да спрат да купуват продукти на Louis Vuitton! Сега сигурни ли сте, че не искате да се срещнете с мен?! Аз имам влияние. Мислите си, че не осъзнавам силата си, но не е така.“ Може самочувствието му да ви се струва смешно, но това е човекът, който накара Уинтур да сложи Кардашиян на корица. Чест, за която дерзаят много известни и заслужили дами. Ким направи Кание популярен сред масите. Той обаче й отвори вратите за хайлайфа. Не очаквайте този суперуспешен тандем скоро да се разпадне. Тепърва техният парад на суетата ще им носи пари, които те ще пилеят, за да ни карат да говорим за тях. Горчиво за младоженците!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР