Ейми Адамс - секси мормонка в Холивуд

Ирина Иванова 29 March 2014

Ейми има два ударни филма през 2014 година – „Американска схема“, където е изкусителна шмекерка в страстна връзка с Брадли Купър и Крисчън Бейл, и „Тя“, където си партнира с Хоакин Финикс. Номинацията й за „Оскар“ е петата поред в кариерата й, като всички предишни са били за поддържаща роля. Въпреки това тя все още се чувства бедното момиче от Колорадо, което работи на три места, за да си купи кола. И трите места си ги бива – танцьорка, сервитьорка и хостеса в нощен клуб.

Странното семейство на Ейми Адамс включва баща военен, който вечер прави актьорски скечове из клубовете, майка бодибилдър и шест братя и сестри, всичките посветени в мормонството. Ейми не може да се отърве от чувството за вина, което й вменява църквата, докато е още дете. „Чувствам се виновна всеки път, когато лъжа, дори за ежедневни неща, и беше истинско изпитание да изиграя тази хладнокръвна лъжкиня Сидни в „Американска схема“. Мормонският морал продължава да работи при нея и след края на снимките на „Американска схема“ тя решава да се самонакаже заради всички безчинства на героинята си и собственоръчно си отрязва косата. А червената й коса е нейна запазена марка.

Големите филми в кариерата на Ейми Адамс („Съмнението“, „Кечистът“ и т.н.) идват едва след като навършва 30 и тя си обяснява това с факта, че през 20-те си години е мислела единствено за мъже. „Хвърлях толкова много усилия да си намеря мъж, а можех да сътворя чудеса с тази енергия, но от друга страна, онези години си бяха само за мен, защото никой не ме познаваше и никой не очакваше нищо от мен. Май че ми беше по-готино.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР