„Ръкавиците“ на Мадона

Тънка кожа, издълбана от бръчки и осеяна с петна. Плюс изпъкнали вени. Ако материалното момиче много тренира и крие ръцете си под ръкавици, вие какво правите?

Свобoда Сидерова 21 March 2014

На церемонията по награждаването на Billboard Music Awards 2013 в Лас Вегас Мадона се лиши от пола, но не и от черни мрежести ръкавици

Снимка: getty images

Ръце на вещица. Така папараците наричат ръцете на Мадона и Сара Джесика Паркър. Ако поп кралицата не коментира страстта си към ръкавиците, нейна визитна картичка, също като тези на Майкъл Джексън, не така стои въпросът с Кари Брадшоу от „Сексът и градът“. Доскоро актрисата не обръщаше внимание на подмятанията за принадлежността към определено некрасиво съсловие, но статия в таблоид я доведе почти до истерия. „Ужасих се, виждайки своя снимка, коментирана от пластичен хирург, с когото уж съм се консултирала за операция“ – негодува тя. Във вещерското трио влиза и Анджелина Джоли, но ръцете са най-малкият й проблем на фона на здравословните.

Замълчи, замълчи

Колкото и да говорят козметолозите, че именно кожата на ръцете издава рождената дата, ние мислим повече за бръчките на лицето. Което е голяма грешка. Не знам как е при вас, но аз държа един крем за ръце на бюрото в офиса, с който предимно услужвам на главната редакторка, в случай че е забравила своя. А трябват поне още четири тубички – в банята, кухнята, спалнята и дамската чанта. Причината е доста прозаична – горната страна на дланите съдържа 5 пъти по-малко влага, отколкото другите участъци на тялото. Има и друго. Физическите упражнения увеличават притока на кръв, който от своя страна кара вените да изпъкват. С напредване на годините подкожната мазнина се топи и структурата на ръцете е по-видима.

Чии ръце не са „издайници“?

Може би не знаете как изглежда моделът Джема Хауърд в лице, но сигурно сте виждали в реклама на лак за нокти нейните ръце, които заместват тези на известни нейни колежки, включително и на Кейт Мос. Заради успешната си кариера Джема не се занимава с чистене и миене на съдове. Дори не пипа хартия, за да не се пореже, а на слънце се излага само с ръкавици. Ръцете си, които струват пет милиона лири (за толкова са застраховани), британката поддържа с най-обикновено бадемово масло. Какво обаче правят звездите преди събитие, където няма как да ги замести дубльорка? SOS арсеналът им включва парафинови бани, масаж и инжекции с хиалуронова киселина.

Ръчна работа

При миене козметолозите препоръчват течен сапун, мус или крем, но не от хигиенна гледна точка, а заради подхранващия и омекотяващ състав. Ultra Rich Hand&Body на L’Occitane например съдържа 5% мляко от карите, а Atoderm на Bioderma – жожоба. Минус на твърдия сапун е, че малко стяга кожата. Горещата вода с високо съдържание на калций също усилва изсушаващия ефект. Освен нивото на pH, определяща при избора на сапун е липсата на агресивни повърхностно-активни вещества на алкална основа, ароматизатори и парабени. При чувствителна кожа използвайте т.нар. сапун без сапун, включващ нежна измиваща база и полезни съставки. Препоръчваме Cold Cream на Avene с колд крем и Pain Dermatologique на A-Derma с мляко от овес.

Минута, моля!

Известно правило гласи, че основата на всяка грижа е почистване, тонизиране и хидратация. Тук определено е пропуснат важен етап – излющване на мъртвите клетки, изглаждане, омекотяване и изсветляване на кожата. Пилингът се препоръчва два пъти седмично. Скрабът за ръце се отличава с неголям размер на гранулите и висока концентрация на подхранващи и зарастващи съставки. Течната фаза на двуфазния One Minute Hand на L’Occitane например съдържа масла от карите, сладък бадем и гроздови семки, а твърдата – органична кафява захар. Освен минерални соли и рафинирана захар, ноу-хау на Citrus Moisture на CND са микросфери от жожоба, които хидратират и най-сухата кожа. Марките предлагат да ги ползвате в дует със съответния крем за ръце.

Универсални войници

Командващ парада е маслото от карите. Бялата маса не само подхранва, хидратира, възстановява, омекотява и защитава кожата (натуралният му фактор е равен на SPF 6), но и прави ноктите по-малко чупливи. Съдържащите се восъци, омега киселини и витамини А и Е заместват цяла козметична чантичка с продукти, особено през зимата. Неслучайно иконата на L’Occitane – кремът за суха кожа Dry Skin Hand Cream с 20% карите, чиято формула не е променяна над 20 години, се продава на всеки 5 секунди в света. Редовите рейнджъри също заслужават внимание. Веднъж опитате ли маската Almond Illuminating на CND с масла от сладък бадем и жожоба, със сигурност ще се пристрастите. Ако във френските макарони добавяха не захар, а акациев мед, то сладкишите щяха да ухаят като Reve de Miel на Nuxe, тестван в екстремни условия в Канада.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР