Героите от телевизора

Неоспорим факт е, че българинът все още смята за меродавно всичко, което е „по телевизора“.

Станислав Анастасов – Слав 15 March 2014

Теодора Духовникова, Поли Генова, Лидия Инджова

Станислав Анастасов - Слав
Докато пишех този текст, се сетих за онези моменти, в които, закъснявайки, търся моя гейт за полета до София. Случвало се е да го намеря не по номера, а по опашката от хора – зле или неадекватно облечени, намусени, която рязко се различава от другите опашки. Не е ли парадоксално, че сега, когато имаме целия наличен арсенал от възможности да бъдем модерни, това някак не се случва? Неоспорим факт е, че българинът все още смята за меродавно всичко, което е „по телевизора“. Ако медиите не се чувстват длъжни да „редактират“ стила на публичните личности, то публичните личности трябва да разберат, че носят отговорност, появявайки се в ефир и с начина, по който изглеждат.

Вечното присъствие

Антония Петрова-Бередин. Няма да крия, мой „любим“ образ. Г-жа Бередин е най-последователна в липсата на вкус. Ако дяволът е в детайла, то всеки път сме свидетели на някакъв сорт „дяволитост“ – ту комбинация от официална прическа и небрежен силует, ту обратното. С флорални принтове върху трикотаж като официално облекло или с тропически пейзажи, носени посред зима.

Кристина Патрашкова. Неизбежно присъствие, коментира на пълен работен ден в стил „не съм от клюкарките, ама да ви кажа…“. Трябва да призная, че съм почитател на стила й. Личен почерк, заиграване с модните класики, изявен стил по отношение на прическа, аксесоари и бижута. Култова си остава роклята реплика на Ив Сен Лоран по картина на Мондриан.

Николета Лозанова. Няма как да пропуснем старлетката на Републиката. Ни Ло не е грозна жена, но заслепена от собствената си суета, пропагандира лайфстайл, който е еманация на парвенющина. Усещането й за мода е да копира актуалния имидж на някоя италианска марка. Идеален пример за това как може да изглеждаш евтино дори когато си облечен за хиляди. Бих определил този стил като постмутренски шик.

Старият поп

Благодарение на „Музикална академия“ неволно си припомнихме някои от любимите през 80-те звезди. По-скоро имиджа им. Както и да го гледаме, те може вече да не живеят в 80-те, но 80-те все още живеят в тях.

Петя Буюклиева. Гледайки шоуто, силно се надявах прическата й да придобие статут на самостоятелен участник и така да бъде изгонена от публиката. Уви, Петя напусна шоуто в комплект с нея. Определено външният й вид не прави добра услуга на прекрасния й глас.

Кичка Бодурова. Понякога ми се струва, че името й е умалително от понятието кич. Тук нека снимката говори вместо мен. Кич, бутафория, лош избор на тоалета спрямо възрастта.
И другият край на скалата – Лили Иванова. Тя е пример (с малки изключения) как е възможно поколенческата принадлежност да не е в разрез с годината, в която живееш.

Артистична изненада

Актрисите са приятната изненада в този обзор. При появата си на публични събития тяхната визия ме вдъхнови да мечтая за червени килими. Лидия Инджова на Икар и Жена на годината, на премиерата на „Шестият ден“, Теодора Духовникова на Жена на годината, Модна икона на годината, като лице на Knapp, Луиза Григорова като водеща на Икар’2013, Елена Петрова. Няма как да пропусна факта, че те изглеждат прелестни, в повечето случаи облечени в български марки. Можело значи!

Риалити

Изборът на Мис България се превърна в най-пошлото и грозно нещо на екран, което скоро съм гледал. По време на цялото риалити, включвайки и финала на живо, не разбрах каква е позицията на екипа за това как трябва да изглежда момичето, което ще ни представя на Мис Свят. През цялото време имах кофти усещането, че всъщност избираме девойки с други професионални функции. Това усещане започна още с промо клиповете и не ме напусна до финала. Лош пример, лош...

Лица от екрана

Сутрин лицата от екрана ни будят с усмивка и оказа се – с адекватна градска елегантност. Ани и Виктор от „Здравей България“, Деси и Сашо от „Преди обед“, „Денят отблизо с Мария“ са свежите примери в сутрешния ефир. В следобедния уикенд ефир приятно впечатление прави „кокошарникът“ в „Жените говорят“. Ако изключим натоварения декор, стилът на водещите е доста адекватен спрямо формата на предаването. Лична фаворитка – Ива Екимова.

В същото време не мога да спестя разочарованието си от външния вид на Петя Дикова. Твърде сложно ми е да определя вдъхновенията, довели до крайния й вид, които не правят услуга на Пипи. В късните часове Венета Райкова е зациклила на имидж отпреди пет години.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР