Хляб наш насъщни?

Книгата на д-р Уилям Дейвис „Пшеницата – маскираният убиец“ заля витрините на книжарниците. Какво може да ни причинят две филийки хляб?

eva.bg 11 March 2014

Тя започва ударно с твърдението, че две филийки пълнозърнест хляб са способни да увеличат кръвната ни захар много повече, отколкото две лъжички бяла захар. Причината са ГМО брашната. Д-р Дейвис ни насърчава да разлистим семейните албуми, където бабите ни носят рокли 46-и размер, а талиите на дядовците ни в младежките им години не надхвърлят 80 см. Докато днес – заради тази „чужда за организма ни, вредна и болестотворна храна“ – ние мъкнем бремето на излишни 25, 37–38, дори 90 кг.

Съвременната пшеница е точно толкова пшеница, колкото и шимпанзето – човек.
Д-р Уилям Дейвис
Това бреме може лесно да бъде отхвърлено, ако се лишим от пшеницата и глутеновите храни, убеждава ни д-р Дейвис. 10, 15 и дори 25 кг се свалят само през първите няколко месеца след спирането на „хляб наш насъщни“. Сред прекрасните последици са прибирането на провисналия пшеничен (или тестен корем), забавянето на процесите на стареене и избягването на появата на т.нар. лице като кравай – е, тук вече наистина се уплашихме. Та кой би искал лицето му да прилича на кравай?!

(ИК „Локус Пъблишинг“)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР