Вкусен детокс

Да пречистим черния дроб с куркума.

08 March 2014

След месеца на виното е време за детокс. Да наблегнем особено на пречистването на черния дроб. Според аюрведа куркума е подправката, използвана да предпазва черния дроб от токсични влияния. Не случайно стритият корен, който много прилича на джинджифил, е част от най-популярната смес – къри, типична за индийската кухня. Две чаени лъжички куркума съдържат 0.36 mg манган, 0.08 mg Vitamin B6, 1.88 mg желязо, 114,48 mg калий. Куркума може да се добавя към ястията с ориз или киноа.

Само четвърт чаена лъжичка от тази ароматна жълта подправка в ястията с ориз веднъж седмично чувствително може да подобри паметта. Според проучвания, ако четири пъти седмично пък слагате точно по толкова куркума в гозбите, може да повишите запаметяването с до 30%.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР