Карнавалът свърши, да живее карнавалът!

Елка Влаховска 05 March 2014

От 28 февруари до 4 март Рио де Жанейро посрещна над 2 милиона туристи от цял свят. Самбодромо, а и целият град, отново вилняха в ритъма на самбата, а школите с цветни костюми и нахъсани състезатели си оспорваха първенството по красота, дързост и танци. Шоуто все пак продължава – на 8 март градът ще бъде разтърсен от величествения парад, придружен с фойерверки, на който шестте школи победителки отново ще демонстрират костюмите и уменията си. Но с това карнавалът не свършва. Още от лятото започва разпродажбата на билети за следващата година и борбата за VIP места на Самбодромо.

Как да участваме в Карнавала? Можем да бъдем сред ВИП наблюдателите, ако си резервираме място в т.нар. ВИП ложи. Това са по-нависоко издигнати покрити платформи по протежение на Самбодромо, които са за 15, 30, 45 и 60 души и осигуряват малко по-интимно пространство. Преживяването е придружено с напитки, кетъринг и обслужване от иконом. Тези места са обикновено вече запълнени през декември.

Можем да си изберем школа и да участваме с нея в Парада. За целта е необходимо да си закупим карнавален костюм, който осигурява достъп. От декември започва уточняването на подробностите по костюмите, на мерките на любителя-участник и задължението му да разучи самба мелодиите на съответната школа. Всяка школа наброява около 4000 участника и има около 80 минути да премине с бляскаво шоу по Самбодромо. Участието на любителите трае 50 минути, но какви! Както споделят престрашилите се да се слеят с неистовия ритъм на барабаните и на телата, това е преживяване за милиони.

Можем предварително да си запазим билети за тематичните балове, които са в най-нашумелите клубове в Рио и съпътстват Голямото шоу. Всъщност повечето участници от школите след преминаването си по Самбодромо се включват с настроението и костюмите си в тези луди, самба+алкохол тържества. Билетът за резервиране на една нощ в някой от клубовете е от 70 долара. Най-скъп е билетът за Copacabana Palace's Magic Ball, който е в най-луксозния хотел на града и привлича инкогнито знаменитости от цял свят.

Повече информация на www.rio-carnival.net.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР