Матю Макконъхи в сезона на Матю Макконъхи

43-годишният актьор заслужено грабна приз за най-добра мъжка роля

03 March 2014

На 43 години момчето от Тексас изведнъж избухна и ни разби – не само с ролята си на жилав каубой, болен от СПИН в „Dallas Buyers Club” („Оскар“ номинация за най-добра мъжка роля), но и с брилянтното си десетминутно включване във филма на Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт“. На всичко отгоре Матю се радва на фантастичен личен живот – с три деца и прекрасен бразилски модел с млечно-шоколадов тен (Камила Алвес) за съпруга и с чудесни спомени, предполагаме, от бившите си гаджета Пенелопе Крус и Сандра Бълок.

За „Dallas Buyers Club“ Матю отслабва с над 15 кг, и то по особено жесток и мъчителен начин. „След като си изкарал цял ден на две диетични коли, няколко парчета пиле и два яйчени белтъка, тялото ти реве като гладно бебе: Нахрани ме! Нахрани ме! Беше тежко!“ – признава високият и много слаб сега рус мъж. Единственото гурме удоволствие, което си позволявал, бил пудингът от тапиока. Тъкмо Макконъхи започнал да сваля килограми, му се обадил режисьорът Жан-Марк Вале с новината, че все още не са събрали парите за филма, въпреки че и Матю, и Джаред Лето били намалили хонорарите си до минимум. Никой не искал да финансира филм в епоха (действието се развива през 80-те) за СПИН драма. Матю обаче решил, че след като е изгубил толкова килограми, няма да изгуби и ролята, и се заел сам да досъбере парите. В крайна сметка ставало въпрос за мизерните за Холивуд 5 милиона долара.

Двайсет години Макконъхи работи, за да стигне до статута на голяма холивудска звезда. Как се чувства сега? „Все още танцувам гол на хип-хоп парчета, но вече просто затварям прозорците“ – отговаря той, визирайки случката, когато преди години ченгета нахлуват в дома му, откъдето се носи дивашка музика, и заварват Матю да танцува чисто гол, напушен до козирката. 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР