Раят на сноубордиста

Четири селища включва френският курорт Лез Арк, където се стреми да попадне през зимата всеки уважаващ себе си сноубордист

22 January 2020

Снимка: Туристически пресофиси на Морзин и Лез Арк

Между Лез Арк 1600 и Лез Арк 1800 е построен изумителен сноуборд парк със скокове, халф-пайп и трасета, умно разделящи пътя на начинаещите от този на спортните демони.

Цифрите обозначават надморската височина, а не някакъв белег за престиж, защото и в другите две селища – Арк 2000 и Арк 1950 – ще ви посрещнат уютни алпийски хотели между две и четири звезди. Петзвездният лукс тук е снега, гледката към Монблан и над 60-те ресторантчета с вкусна кухня, ще откриете дори мексиканска и китайска.

Лез Арк е част от втората по големина ски зона във Франция Парадиски след известната Трите долини. С един ски пас може да пробвате различни трасета и да се изкачите до надморска височина почти под Монблан.

Какво друго

В Лез Арк може да разпуснете с боулинг и скуош, да летите с балон, ако времето позволява, да се повозите на кучешки впряг. В спортните центрове на селищата има добри условия да поплувате в басейн, да разпуснете в джакузи и да се сгреете в сауна. Солариум не ви трябва, дори е силно препоръчително на тази надморска височина да сте добре заредени със слънцезащитни средства.Бар за маникюр

Така се нарича зоната в чудесния спа център Deep Nature Spa в Лез Арк 1950, където може да си направите перфектния маникюр и педикюр или да си поръчате терапията „Ангелски ръце“. В продължение на 1 час и срещу 85 евро ще ви направят ексфолиране, подхранваща терапия и нежен масаж, за да придобият ръцете лекотата и мекото докосване на ангелско крило. В спа центъра има и обособени терапии за деца над три години и това не бива да ни учудва. По традиция френските майки от ранна детска възраст водят дъщерите си в козметични салони, за да ги научат на уважение към женствеността.

Повече информация – на www.lesarcsnet.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР