Докъде стига борбата за младост?

Челни места в класацията на EVA заемат иглен ролер, „винена“ тинктура, силиконови устни и преобразувател на бръчки

Свобoда Сидерова 30 January 2014

Антиоксиданта ресвератрол от люспи на червено грозде

Малко, често и където трябва…

… гласи принципът на мезотерапията. Приятелките ви вече са пристрастени, вие още не сте я опитали, но ви се иска, защото всички говорят за нея. Загрявка към същинското бодене е микроиглената мезотерапия Meso Needling на Filorga, която, освен в салон, се прави и вкъщи. Професионалният комплект включва ролер с фини 600 иглички с дължина 1 мм върху 10 диска, въртящи се независимо един от друг. Както и ампула NCTF 135 HA с полиревитализиращ комплекс – хиалуронова киселина и 53 активни съставки, сред които витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти – абсолютно ноу-хау в естетичната медицина, признато от водещи специалисти в света. При домашния вариант ампулата е заменена със спрей, като дължината на игличките на ролера е само 0,25 мм. Проникването на разтвора в сърцето на клетките е през направените над 125 хил. микроотвора. Уникалността на т.нар. микроперфорация е в двойната стимулация: механична (възстановява кожата и активира синтеза на колаген, като действието й се доближава до това на фракционирания лазер) и биологична (усилва клетъчния метаболизъм). След преходното зачервяване ефектът може да се опише с три думи: блясък, еластичност и хидратация.

В обятията на Бакхус

Не само „френският парадокс“ оправдава пиенето на чаша вино на ден, но и изследвания за дълголетието. Става дума за антиоксиданта ресвератрол от люспи на червено грозде, активизиращ регенерацията на клетките и синтеза на колаген. За въздържателките Deciem лансира еликсира Fountain The Beauty Molecule с водоразтворим ресвератрол (течната форма гарантира по-добро усвояване), черен морков и хиалуронова киселина. Една чаена лъжичка на ден от напитката с аромат на нар държи далеч бръчките и помага да не пресъхне изворът на младостта.

Урок по пеене

Японското изобретение Face Slimmer Exercise Mouthpiece носи гордото име тренажор за лице. На практика представлява... силиконови устни. Джаджата може и да е гротескна, но подмладява, като избавя от бръчки и тонизира кожата. От вас се иска само да сложите изкуствените джуки (фенки на фолквизията, ликувайте!) и да пеете. По-точно протяжно да се разпявате също както оперните певици преди сцената. От своя страна натоварването на лицевите мускули укрепва овала. За всеки случай обаче се затворете в банята, за да не стряскате съседите. 

Спящата красавица

Пълноценната почивка през нощта позволява да се подмладим. Правилно, освен ако не спите по грешния начин – настрани или по корем. На сутринта кожата, прорязана от гънки, има вид на... мачкан лак. Обезпокоен от факта, че през една трета от живота бузите са сплескани към възглавницата, американски хирург създава The Pillow Sleep Wrinkle. Иновацията (прилича на голям мек детайл от „Лего“) почти не докосва лицето, като главата заема идеално равно положение. Освен че гарантира младежки вид, анатомичният дизайн предотвратява изкривявания на гърба.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР