Чакра масаж с Манодж Тивари

„Почитателка съм на индийския аюрведа масаж. Има салони за красота, които го предлагат, но го правят българи. Има ли у нас индийски кинезОтерапевт?“

Мариана Антонова 29 April 2010

По какво индийският масаж се различава от останалите?

По това, че няма класическа формула. Прилагам различни техники и използвам различни масла съобразно проблемите на всеки отделен човек. „Диагнозата“ определям от честотата на пулса в няколко различни зони на тялото. Продължителността на масажа и броят на посещенията зависят от заболяването и от това дали е ново, или хронично. Едно от общите правила е, че масажът продължава до час и половина и че се прави веднъж на 10 дни. Друго е, че колкото по-стар е проблемът, толкова повече масажи трябва да се направят, за да се преодолее. Като цяло ефектът от индийския масаж идва по-бавно, но пък е по-траен.

Какво представлява чакра масажът?

Това е най-новият вид индийски масаж, който практикувам. Различното при него е, че освен че работя за т. нар. отваряне на точките, блокирани от стрес (най-важните по тялото са 108), минавам и по меридианите, за да освободя пътя на кръвта и лимфата. Когато започна чакра масажа, приканвам клиента да се концентрира върху дишането си, за да усети пласта от вредна енергия, натрупан върху тялото му. Постепенно свалям този пласт, както се съблича ненужна дреха. Ефектът от масажа се усеща веднага след като приключи. Клиентът чувства леко замайване от свободното и интензивно движение на кръвта и започва по-често и по-обилно да уринира и да отделя токсините.

Основните проблеми, които Манодж лекува

на опорно-двигателния апарат
различни видове парези и проблеми с мускулите
синузит
безсъние
помага на жени да забременеят, когато проблемът е на психическа основа
възстановява им цикъла, прекъснат от стрес

С какви масла, гелове и билки работите?

Работя с около 15 вида индийски масла, кремове и гелове, в които няма никаква химия и помагат при различни заболявания. Ето някои от тях:
масло с билки от Хималаите срещу неврологични проблеми;
масло с повече от 50 билки срещу ставни проблеми, ползва се топло;
още едно за ставни проблеми, което се ползва студено;
калонджи, лекува повече от 50 заболявания, от него добре се повлиява дори рак;
крем за стягане на кожата с около 15 билки;
гел от краставица за лечение на мазна кожа;
гел от алое вера срещу стомашни инфекции;
масло от семки от грозде със страхотен ефект срещу целулит;
натурални лечебни сапуни на растителна основа за пилинг;
масло от индийска роза срещу акне и пърхот.

Комбинирам индийските масла с българско сусамово. А при клиентите, за които те са прекалено екзотични, работя с продукти на Le Corps, но пак с индийски техники. С тези продукти правя много ефективен антицелулитен масаж, при който за 1 процедура се сваля по 1 см в дълбочина. Разбира се, правя антицелулитен масаж и с индийски билки, които се счукват, затоплят се в специален уред и се увиват в кърпа, с която „бия“ по тялото. Този масаж помага още при мускулна треска и лошо кръвообращение.

За повече инфо www.panderma.net, тел.: 02/869 12 10

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР