Пътят на успеха

Световната слава е на един висок ток разстояние за българския дизайнер на обувки Джио Диев

Кристина Симидчийска 27 December 2013

Снимка: Александър Осенски

В момента животът му тече между Ню Йорк и Милано, изпълнен с ангажименти около завършването на новата колекция Gio Diev есен-зима 2014, първите скици на моделите за пролет 2015 и подготовката за представянето на бранда на Седмицата на висшата мода в Париж през януари.

Какъв бяхте преди 15 години?

Най-голямата разлика между мен днес и тогава е, че постоянно си задавах въпроса коя е моята страст, какво искам да правя с живота си. Винаги съм бил мечтател и оптимист, убеден че по-доброто предстои. Бях нетърпелив да пътувам и да срещам нови хора и култури. Страхът никога не е бил част от моето ДНК и постоянно планирах нови приключения и начини, по които да се развивам. Да си амбициозен е благословия и проклятие: прави живота ти интересен, дърпа те в различни посоки, създава движение, но с всеки нов път идва и трудността от непознатото.

От тогава досега какво загубихте, какво спечелихте?

Вече не съм толкова наивен и имам по-трезва гледна точка върху много неща. Научих се да виждам не само през своята призма, но и през тази на човека срещу мен. Определено знам кой съм днес и нямам нужда от чуждо потвърждение. Живея по собствени правила, не се опитвам да се вписвам в света около мен и се движа в ясна посока.

Коя е необходимата илюзия, за да бъдете щастлив?

Това е нещо, което си казвам всеки ден. Важно е да имаш перспектива. Неща, които те тревожат днес, ще имат ли наистина значение след шест месеца, година или пет?! Постоянно си казвам да мисля широкоекранно и да не задълбавам в малките неща. Въпросът е какво правим след грешките си.

През какво минава любовта?

Когато бях по-млад, мислех, че една връзка е базирана на емоцията и страстта. Днес смятам, че хармонията и напасването на душевността са много по-важни.

Коя е вашата Ева?

Моята Ева е модерната жена на 21 век. Жената, която се чувства равна с всеки един мъж, но без да се лишава от своята женственост. Жената, която не се страхува да е независима и която живее без ограничения.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР