Бюти хитовете на 2013

С какво ще запомним отминаващата година?

Свобoда Сидерова 27 December 2013

Разтягане на кожата с цел нейното възстановяване. Невероятно, нали? Вече не е нужно да сдържаме емоциите си.

 

Категория: концепция

Chanel доказа, че на кожата й е нужен тайм мениджмънт. Les Temps Essentiels е първото трио „метрономи“, което работи по календар в синхрон с биоритмите на кожата. Шест дни седмично ползвате дневния флуид Lе Jour  и нощния крем La Nuit, а през уикенда – лосиона Le Weekend. След месец ще изглеждате така, все едно работите един ден, а останалото време почивате. Колкото повече се усмихвате, толкова повече се подмладявате. През 2012 г. Givenchy създаде серията Smile ‘N Repair. Едновременно алтернатива и антипод на ботокса, тя избавя от мимически бръчки, като съставките започват да работят при всяка контракция на мускулите. Успехът й накара марката да се заеме и с плътността на кожата. Стягащият крем Smile ‘N Repair Firmness Expert e обогатен с пептид, стимулиращ синтеза на еластин и рескулптиращ овала.

Категория: ново, подобрено издание

След 45 години Clinique ъпгрейдва хидратиращия си лосион. Колкото и добър да е овлажнителят, ако бариерният слой на кожата е нарушен, влагата се изпарява. Dramatically Different Moisturizing Lotion+ не само гарантира двойна доза, но и повишава имунитета й. Така че дори да живеете на „Орлов мост“ в София, постепенно ще си върнете свежия тен. За да е максимално продуктивен „ремонтът“ на увредените клетки по време на сън, те трябва първо да изхвърлят баласта, т.е. да се очистят от токсините. В нелеката работа обещава да им помогне нощният концентрат второ поколение Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II с иновационен детокс комплекс. Изучаването на феномена на вечните козметични ценности е непълно без серума Divine Immortelle на L’Occitane. Съществуват няколко вида безсмъртниче, но само това от Корсика увеличава 6 пъти синтеза на колаген. Жълтото бурканче крие еликсир на младостта, подсказан от природата. Ефекта на легендарното цвете допълват седем натурални съставки, които неутрализират ензимите, стартиращи процеса на стареене, и възстановяват увреденото ДНК.

Категория: copy-paste в био вариант

Един от основните принципи на Clarins е биомиметичния подход (от bios – живот и mimesis – подражание), или използване на природните процеси в бюти формулите. Двойният серум срещу всички признаци на стареене седмо поколение Double Serum [Hydric+Lipid System] имитира до съвършенство хидролипидния слой на кожата от липиди и вода. С едно натискане на дозатора серумът отлично се справя с мисията на лек хидратиращ гел и златисто масло, които реактивират жизнените функции на кожата: хидратация, подхранване, насищане с кислород, защита и регенерация.

Категория: „повдигачи“, оборващи закона на Нютон

Крос, стречинг, йога... За жалост възможностите за влизане на лицето във форма отстъпват пред тези за тялото. Макар да заемат твърда позиция срещу отпускането на кожата, лабораториите продължават да търсят „нежни“, но ефективни лифтинг средства. На Mадагаскар Carita открива храста вернония, познат повече като амбиати, чийто екстракт предотвратява втвърдяването на колагена. В серията си Prоlagene Lift Decleor използва една от първите си съставки – аминокиселината L-пролин, в комбинация с екстракт от соя и етерично масло от ирис.

Категория: енергетици

Терминът джетлаг не ви е чужд. И без смяна на часовите пояси състоянието е обичайно за вас. Вариантите да заставите кожата да поеме предизвикателствата на деня са два – или да заминете на Карибите, или да наритате „енергийните станции“ на клетките да заработят на пълни обороти със серума Cellular Power Serum на La Prairie. Магичният бустер (от booster – усилвател) започва да действа в секундата, щом докосне лицето. Освен с регистрирани 10 патента, флуидът Nuxellence Jeunesse на Nuxe, разкриващ младостта и блясъка на кожата, може да се похвали и с възстановяване на митохондриалната ДНК с 43%. С това „флоралната батерия“ (87% растителен състав) заслужи една от най-престижните награди на списание Beaute Sante за 2013. Потока на електрони усилва – но индиректно – и Botanical D-Tox на Sisley. В ролята на чистач нощната детоксикираща терапия спасява клетките от „задушаване“, рециклирайки увредените протеини и елиминирайки отпадните продукти. Възстановила силите си, кожата с радост отново започва да усвоява полезните съставки на всекидневната грижа.

Категория: ефект на лазерна процедура

Беше въпрос на време марките да хвърлят ръкавица на фракционирания СО2 лазер. Най-доброто доказателство за ефективността на конкуриращия го антиейдж крем Revitalift Laser Renew на L’Oréal Paris е тест с двете контролни групи – едната е подложена на лазерна сесия срещу „пачи крак“, другата два месеца ползва крема. Не е за вярване, но резултатите почти се припокриват. Показателите „релеф“ и „дълбочина на бръчките“ се различават съответно само с 2% и 3% в полза на машината. Интересна методика използва и Clinique за доказване на съпоставимия с лазер ефект на коригиращия бръчки и UV увреждания околоочен крем Repairwear Laser Focus Correcting Eye. Специална камера фиксира очите на доброволките по време на усмивка преди използването му и на 4-ата, 8-ата и 12-ата седмица след употребата. След 12 седмици устойчивостта на защитната бариера на кожата нараства със 72%.

Категория: необичаен дизайн

Дизайнът на антиейдж крема за лице и шия Capture Totale Multi-Perfection на Dior също го докарва на кутия за бижута. Овална форма и отварящ се с натискане капак, вместо затварящ се. Намекът за „скъпоценното“ съдържание (формулата се цели в стволовите клетки в дермата, чиито регенериращи способности превишават досега известните показатели) е очевиден.
Компактна опаковка с двойно дъно. „Пудриерата“ за очи и устни Eye and Lip Perfection а Porter на La Prairie претендира за най-практичен бюти аксесоар. Всяко от двете отделения разполага с огледало и се отваря със съответния бутон – eye или lip. За да освежите лицето, може да нанасяте текстурите и върху макиажа с потупвания на пръстите. Жест, по-изискан дори от пудренето.

Категория: хибрид между грижа за кожата и макиаж

За пореден път Lancome демонстрира научния си потенциал, откривайки, че проблемът с еднородността на кожата не винаги е свързан с произвеждащите пигмент клетки, а с обкръжаващите ги. Коригиращият несъвършенствата на тена DreamTone работи в дълбочина като серум, справяйки се със стандартните и специфичните (зачервяване, жълтеникав тен) нарушения на пигментацията. И като коректор на повърхността. Розови и медни пигменти и перлени и светлоотразяващи частици омекотяват контраста между здравата кожа и проблемния участък. За настройка на сиянието на тена ВВ кремът Idealiа BB SPF 25 на Vichy разполага с две „копчета“. Първото моментално озарява кожата, второто премахва сивотата на всички нива. С помътняването се бори екстракт от комбуча, познат от източната медицина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР