Как се отслабва с джиротоника

Какво представлява магичното хапче за перфектна форма

Елка Влаховска 03 December 2013

джиротоника: метод, който съчетава движения от пилатес, йога и танци, разработен от унгареца Джулио Хорват. Балетист в румънската държавна опера, той бяга в САЩ през 1970 г., за да се присъедини към трупата на Хюстънския балет. След разкъсване на ахилесовото сухожилие се възстановява с йога и пилатес и така създава своя уникален метод джиротоника.

кой, как и къде: Мадона е сред първите, които изпробват джиротониката. Харесва я, защото в нея се прилагат холистични практики: контролирано дишане, плавно разтягане на мускули и сухожилия, повишаване на здравния тонус. Днес заклети фенове на джиротоника са Дженифър Анистън, Лив Тайлър, Ким Катрал, Джулиан Мур, а студиа има в САЩ и в Европа. Системата се ползва и от професионални спортисти, и от обикновени хора за поддържане на гъвкавостта на ставите и сухожилията.

програмата на Натали Портман: веднъж седмично практика в студио за джиротоника плюс джогинг три пъти седмично със съпруга й, балетиста Бенджамин Милпийе. Тайната за бързото й отслабване не е само движението, но и специфичната й диета. Актрисата е вегетарианка отдавна, а през 2009 г. става веган активист, след като прочита книгата на Джонатан Фойер „Да ядеш животни“. Единствено по време на бременността си позволява яйца и млечни продукти.

джиротоника наблизо: ако искате да изпробвате метода, най-близкият адрес е студиото на Пeнелопи Зириноглу в Солун, ул. Митропулу 21. Може и да си купите по интернет някой от специалните уреди за ползване у дома. Адресът за повече информация и контакти:  www.gyrotonic.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР