Как да облекчим махмурлука

Някои полезни идеи

31 December 2019

Кой не знае за махмурлука, кой не е страдал от него? До днес не е измислено спасително хапче, но д-р Наташа Търнър, водещ канадски лекар натуропат, автор на бестселъра в Щатите „Хормоналната диета“ и консултант в шоуто на д-р Оз, дава някои полезни идеи

д-р Наташа Търнър
1 Ако сте решили, че тази нощ ще му отпуснете края, запасете се с витамини от групата В. Добавката В-комплекс съдържа B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), фолиева киселина, B6 и B12 и една капсула преди консумация на алкохол ще предотврати тежките последици на сутринта. След събуждане е добре да се изпие още една капсула.

2 Колкото и да предпочитате за зимата по-тъмните питиета, ако последиците са тежък махмурлук, е препоръчително да се придържате към по-светлите. Водката и джинът са по-добър избор от уискито и рома, както и белите вина се понасят по-леко от червените, особено от страдащите от болки в стомаха при махмурлук.

3 Смесването на енергийни със спиртни напитки е на мода, но причинява рязка дехидратация. Това може да доведе до нетърпими болки на сутринта.

4 Махмурлук дори преди края на вечерта може да предизвикате, ако пиете бързо и не хапвате поне сирене, кашкавал или ядки.

5 Редувайте алкохолното питие с вода, сода или натурален сок. Това предпазва от рязко дехидратиране и дава на организма повече време да разгради алкохола. И не забравяйте да изпиете чаша вода преди заспиване.

6 Пригответе си предварително чай от джинджифил. Рецептата: нарежете 10 тънки резена от пресния корен и ги запарете с 4 чаши вода. Прецедете и ако след препиване ви се наложи да прегръщате често тоалетната чиния, пийвайте по няколко глътки от чая в продължение на деня.

7 Дори и да ви се струва немислимо на сутринта да се надигнете от леглото, ще се почувствате по-добре, ако надвиете себе си. Разходка, но с бавно темпо, не повече от 20 минути, ускорява метаболизма и помага по-бързо да изчезнат симптомите на махмурлука.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР