Ябълкова тарта

С аромат на карамелизирана ябълка

Диана Шингарова 20 November 2013

Любим десерт, който носи наслада и аромат на карамелизирана ябълка. 300 г брашно, 6 ябълки, 125 г масло, 2 с.л. захар, щипка сол, малко хладка вода, олио. Пригответе масленото тесто. Поставете брашното в дълбок съд и направете кладенче. Изсипете разтопеното масло, солта, захарта, олиото и водата. Омесете тесто и оставете да почине 30 мин. Загрейте фурната на 180°С. Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Намажете с масло формата за печене и набрашнете. Разстелете тестото с ръка, наредете красиво ябълките. Покрийте с 8 с.л. захар. Печете 30-40 мин. Поръсете с пудра захар при сервиране.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР