Какво работи Парис Хилтън

Ако се чудите какво всъщност прави, освен да харчи милионите си по наследство, то ще ви изненадаме

Деяна Ангелова 28 October 2013

Всички знаем как Парис Хилтън стана популярна – чрез случайно попаднала в медийното пространство секскасета. Но това беше преди 12 години и в момента е последното нещо, с което свързваме името й. Ако се чудите какво всъщност прави, освен да харчи милионите си по наследство, то ще ви изненадаме

Оказва се, че Парис Хилтън е жена с много професии. И знае не само да харчи, но и да печели пари. Освен че е богата американска наследница и част от висшето общество, тя е телевизионна звезда, бизнесдама, моден дизайнер, модел, актриса, продуцент, писател и певица. Ето и доказателствата.

От 2004 г. до сега Парис е пуснала на пазара цяла серия от парфюми (16 на брой), които са й донесли печалба от 1,5 милиарда долара. Има 44 бутика Paris Hilton по цял свят, в които продава както парфюмите си, така и чанти, слънчеви очила, часовници, обувки и всякакви аксесоари, чийто дизайнер е самата тя. Те пък й носят годишна печалба от 10 милиона. Да не забравяме и музиката – по Коледа ще излезе вторият й албум. През август работи като диджей в клуб Amnesia на Ибиса и отзивите бяха толкова добри, че я ангажираха и за следващата година. Парис е звезда в риалити шоутата The Simple Life, Paris Hilton’s My New BFF, The World According to Paris. През 2004 г. издаде автобиография, участва в няколко пълнометражни филма. Да не говорим, че й плащат, за да се разходи по червения килим на някое събитие и така да вдигне медиен шум. Което пък й носи годишен доход от поне 300 000 долара. В момента богатството на Парис Хилтън (лично натрупаното) се оценява на 100 милиона долара. Та за какво й е всъщност наследство?!

„Всяко десетилетие си има своята емблематична блондинка, своята руса икона като Мерилин Монро, принцеса Даяна, Мадона. В момента аз съм тази икона. И винаги съм искала да бъда такава. Аз съм марка и артист. Марката Paris Hilton е като фентъзи свят. Хората гледат на мен като на приказна американска принцеса. И аз съм длъжна да отговоря на тези очаквания“ – твърди Парис.

Е, преди да стане успешна бизнесдама и марка, тя все пак бе едно разглезено богаташко момиче, което просто искаше да се забавлява и да прахосва пари. Но влезе в затвора и стана човек. Говорим наистина буквално. След като престоя 22 дни зад решетките, понеже наруши условната си присъда за каране в нетрезво състояние, тя излезе променена. „Ще видите една нова Парис“ – заяви тогава тя в интервю за Лари Кинг. И наистина през последните 5–6 години е много по-внимателна в поведението си и е съсредоточила енергията си в трупане на пари. Някои хора може да твърдят, че е от звездите, които са известни с това, че са известни. Но не може да й отречем поне един талант – определено знае как да продава себе си. А това е важно, нали все пак е марка.

У нас 32-годишната Парис дойде с последното си гадже – 22-годишния Ривър Випери. Испанецът, който по професия е модел, прилича повече на млада играчка, отколкото на сериозна история. Но жълтите медии вече заговориха за евентуален годеж, позовавайки се на източници, според които Парис искала да се омъжи именно за него. Двамата са заедно от септември миналата година. Запознават се по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и оттогава са неразделни.

„Мисля, че най-голямата заблуда относно мен е, че съм една разглезена пикла. Но не съм. Аз съм точно обратното“ – категорична е Парис. Склонни сме да й повярваме. Все пак 100 милиона не се изкарват така лесно. „Искам своя империя, за която да се знае, че е на Парис Хилтън“ – заяви преди години амбициозната руса дама. Всъщност тя нямаше друг избор, освен да си създаде такава империя, ако иска да поддържа сегашния си стандарт. През 2007 г. стана ясно, че 85-годишният й дядо Барън Хилтън възнамерява да дари 97 процента от семейното богатство, възлизащо на 2,3 милиарда. Наследниците му щели да си поделят останалите 3 процента. Ако това наистина се случи и завещанието му не бъде оспорвано, Парис ще трябва да се издържа от собствената си империя. Затова не може да си позволи да бъде „разглезена пикла“, а работещо момиче. Дори това да означава участие във VIP Brother България.


Парис Хилтън:
Аз съм предприемчива бизнесдама

Въпреки краткия си престой в България за участието във VIP Brother световноизвестната Парис Хилтън намери време да отговори на няколко въпроса на списание EVA

Вие сте телевизионна звезда, бизнесдама, моден дизайнер, модел, актриса, продуцент, писател и певица. В крайна сметка каква е професията ви, какво отговаряте на въпроса „Какво работите?“

Възприемам себе си като бизнесдама. Харесва ми да бъда модел и дизайнер, обичам пеенето, продуцирането, писането, а също и да играя. Обичам всичко това. Аз съм артист и затова обичам да се занимавам с много и различни неща. Това, което правя основно сега, е да бъда предприемчива бизнесдама. Имам своя империя и това да я управлявам е моята работа.
Твърди се, че в момента богатството ви възлиза на 100 милиона долара, май не се нуждаете вече от наследството на дядо си. Успяхте ли да изградите така мечтаната Империя Парис Хилтън, или имате още по-високи цели?
Да, чувствам, че съм направила наистина много, като създадох своята империя. Постигнах много повече от това, за което съм мечтала. Никога не съм си представяла, че империята ми ще стане толкова голяма, и се чувствам горда и щастлива. Но аз винаги работя много, искам и се стремя към повече и затова отварям магазини по целия свят, създавам и откривам хотели. Стремя се винаги да си поставям нови цели. Това е страстта на живота ми. Да бъда бизнесдама е моето вдъхновение.



ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Носи 43 номер обувки. И понеже повечето топдизайнери не произвеждат дамски обувки в този размер, ги правят по поръчка специално за нея.
- Въпреки че я знаем като блондинка, тя е естествена брюнетка. Истинската й коса е светлокестенява. А очите й са кафеви, макар че обича да се появява със сини лещи.
- Запази като своя марка често употребявания от нея израз „That’s hot“. Възнамерява да пусне своя колекция от дрехи с това име.
- Голям любител е на животните. В къщата си има пони със сини очи, кинкажу, маймуна, няколко диви котки, папагал, три катерици и шест кучета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР