Бюти синхронизатор

В ролята на биометроном – върхови козметични открития

Свобoда Сидерова 17 October 2013

три серума DreamTone на Lancome – три профила. Триъгълните извивки на флакона символизират тройния ефект


Кожата, също както при синхронното плуване, се нуждае от отмерване на такта.

Нощен „доктор“

В далечната 1982 г. Estee Lauder първи лансират универсален серум за ремонт на увредените клетки по време на сън. Днес, спазвайки принципа „за всичко си има време“, зад който стоят многогодишни изследвания и разработки в областта на ДНК и хронобиологията, белите престилки отново оптимизират безпрецедентно процеса на нощното възстановяване. Към технологията за синхронизация на часовите гени, отговорни за 24-часовия ритъм на работа, в новия Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II те добавят още една – тази на катаболизма (лесно ще го запомните от метаболизъм) или клетъчно пречистване, който също достига своя пик в малките часове. Екстракти от алгае и мая помагат на клетките да се избавят от боклука, който произвеждат. Ако това не се случи, колапсът (изразява се в намаляване на енергията и повишаване нивата на свободни радикали) не само им е в кърпа вързан, но и води до увреждане на ДНК. От марката не забравят да включат в серума протеин срещу замърсяването, антиоксиданти за ежедневна профилактика и хиалуронова киселина за постоянно овлажняване. Макар да „дава газ“, наритвайки клетките да не лентяйстват (след 4 седмици 83% от жените усещат кожата си по-здрава, свежа и отпочинала), Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II компенсира донякъде недостига на сън. Не е за вярване, но броенето на овце състарява по-силно от UV лъчите. За да докаже това, Estеe Lauder възлага независимо клинично изследване на University Hospitals Case Medical Center. Учените разделят 60 жени на възраст от 30 до 49 години на две групи – спящи повече от 7 часа и по-малко от 5. Съвпадайки с лансирането на нощния „доктор“, резултатите доказват категорично: будуването нощем може да доведе до поява на белези на стареене, както и да ускори задълбочаването им.

Според изследването Effects of Sleep Quality on Skin Aging and Function при (не)спящите достатъчно красавици:
- сухите линии, петната и загубата на еластичност са два пъти повече;
- 70 часа след разрушаване на хидролипидната бариера на кожата влагата намалява с 30%;
- възстановяването тече много по-бавно от това при слънчево изгаряне (!?).

Други неща, на които да обърнете внимание:

Създаване на пигментен профил
Направихте ли си вече профил? Но не във фейсбук, а пигментен. Ако неравномерният тен ви притеснява повече от бръчките, четете по-нататък. Lancome доказа, че има цели 64 нюанса на кожата. Над 10 000 жени от 19 страни участват в проучването, което идентифицира три пигментни профила със специфични проблеми: светъл, среден и тъмен. Серумът DreamTone, коригиращ несъвършенствата на тена при всеки един от тях, има амбицията да заеме достойно място сред суперсерумите на марката. Причината (тук не включваме трите „скроени“ по мярка формули) е тройният ефект. Дълго време появата на петна се свързваше с клетките, отговорни за синтеза на пигмент. Според Lancome процесът се контролира от фибробластите в дермата (Vichy също стигна до този извод малко по-рано). Вид киселина, антиейдж молекула и тетрапептид ги защитават от възпаления и окисляване. Всеки от серумите включва още специфични съставки за борба с червенината (водорасли), жълтеникавия тен (майтаке или ядлива гъба) и петната (салицилова киселина). В добавка перли, цветни пигменти и светлоотразяващи частици незабавно уеднаквяват тена и го разкрасяват.

„Седмичен“ гардероб за добре изглеждаща кожа
Време е да преоткриете понятието... време. Според Chanel кожата знае кога е делник и кога почивка, кога е ден и кога е нощ. От вас се иска да й помогнете в синхрон с биоритмите й. Сигурно сте наясно, че тя се държи по един начин през светлата част на денонощието и по друг – в тъмната. Едва ли обаче си представяте (както и аз), че променя темпото си в събота и неделя. Не вярвате? Да, звучи странно, но ежедневният маратон (в понеделник не сте ли по-стресирани независимо от дългия уикенд?) „разстройва“ клетъчните функции. Резултатът е изтощена кожа, липса на тонус, загуба на еластичност и неравномерен сивкав тен без сияние. Целта на седмичното трио Lе Jour, La Nuit и Le Weekend е да оптимизира графика й през седемте дни на седмицата. (Странно как никой досега не се е сетил.) Иначе ефектът от борбата със следите на времето би бил нулев.
Lе Jour Мисията на дневния флуид е да помогне на кожата да се адаптира към околната среда. Грижа за това имат енергизиращ жасминов екстракт и нежно ексфолиращи микродози салицилова киселина. Освен с гладка и сияйна кожа, посрещате предизвикателствата на деня с усмивка, стимулирана от жасминовия аромат.
La Nuit Докато уханието на роза, излъчвано от нощния крем, ви настройва за сладки сънища, кожата се подготвя за будуване. Отговорници по ремонта и презареждането на клетките са тамянов екстракт от смола на босвелия и хиалуронова киселина. На сутринта сте свежи като след салонна процедура, дори да не сте били в прегръдките на Морфей, а в нечии други.
Le Weekend Време е за прераждане. Кадифеният лосион нулира броячите и фокусира кожата върху най-важните й задачи – баланс, хидратация и комфорт. Успокояваща вода от роза сентифолия и хидратиращ комплекс с гликолова киселина връщат часовника с цели 48 часа, за да може да минете към бюти часово време, наслаждавайки се на глътката свеж въздух с дъх на роза.

Постигане на нирвана и ново дихание за кожата
Първите бръчки са като първата любов – не се забравят. Nuxe предлага основателна причини на жените от „категория 30+“ да погледнат света през розови очила. Новата гама Nirvanesque съчетава двойно невро-козметично действие за подсилен „ботокс“ ефект. Докато екстракт от китайски божур действа релаксиращо, удължавайки „живота“ на подобни на ендорфините съединения, комплекс от семена на син лотос и мак, корени от бяла ружа помагат на кожата да загърби стреса. В почти същата група (от 25 до 40 години) се цели и Shiseido със серията Ibuki. Както подсказва името (от японски означава дихание), продуктите „вливат“ в кожата нова живителна сила. Зад нея стои технология за запаметяване формата на клетките (от стреса те се свиват и губят способност да запаметяват подредбата си). Второто откритие с награда на Mеждународната федерация на Обществата на козметиците химици през 2010 г. е ензим, стопиращ загубата на влага и подобряващ базалната мембрана. Фито комплекс, в който има екстракт от семена на юзу, премахва мъртвите клетки и хидратира, оптимизирайки регенеративния потенциал на клетките. Изящна, с равномерен тен и балансирана, кожата сияе с нова свежест.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР