Eфект XXL

Миглите като крила на пеперуда са не само инструмент за съблазняване, но и съществена част от младежкия поглед

Свобoда Сидерова 23 September 2013

Миглите като крила на пеперуда са не само инструмент за съблазняване, но и съществена част от младежкия поглед

„Русо гладно няма“ – гласи градска сентенция. Да, ама на блондинките миглите са по-къси от тези на брюнетките. Слабо утешение, като се има предвид, че и при двата цветотипа дължината и гъстотата на миглите са генетично зададени. Лошата новина е, че с годините те изтъняват и стават по-къси, а добрата – не посивяват. В някой следващ живот може и да се родите с два реда мигли, генетична аномалия ала Елизабет Тейлър, но сега обърнете внимание на бюти помощниците, стимулиращи синтеза на клетки в корените на косъмчетата.

терапии, маскирани като спирали

Първи повлякоха крак Lancome. Клетъчен екстракт от ябълки в Hypnose Precious Cells удължава косъмчетата и ги прави по-плътни. Pupalash Energizer на Pupa разчита на стимулиращи микроциркулацията и клетъчния обмен морски водорасли и пептид, а Grow Luscious by Fabulash на Revlon – на пшеничен протеин и пантенол с подхранващ, хидратиращ и укрепващ ефект. Рецептата на So Intense на Sisley за мигли като на суперзвезда включва трипептид и витамин Н (използва се при косопад). Амбицията на новия член на семейство „стимуланти“ – Be Long на Clarins – да се продава със скоростта на изпратен есемес, има своите основания. Ако към микса от пептид и пантенол, стимулиращ растежа на миглите с 1,1 мм за месец, прибавим наклонената под ъгъл от 7 градуса и с извита форма четка, става ясно, че безкрайността не е имагинерна величина.

изненадааа
Струва ви се, че без спирала очите не са очи. Веднага следва въпросът: защо, след като има „голи“ очи, да няма „голи“ мигли? Причината Giambattista Valli, Maison Martin Margiela, Chloe, Haider Ackermann, Issey Miyake, Antonio Marras, DKNY... да пренебрегнат изконното женско оръжие е, че липсата му придава трогателна беззащитност на погледа. Няма да спорим. Употребата обаче на серума за очи и мигли Liftactiv 10 Eyes&Lashes на Vichy все още никой не я е отменял. Серамидите в състава, естествен градивен елемент на миглите, връщат обема им. Основата серум Diorshow Maximizer на Dior разчита на подсилваща миглите хиалуронова киселина и подпомагаща растежа им съставка.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР