Да си вземеш мъж заедно с родителските права над него

Венелин е на 18, навършени тази година. Подвизава се в интернет като Манекена. Роден е в Асеновград, където допреди няколко месеца е живял с майка си и нейния втори съпруг - на годините на жената, с която е решил да се бракосъчетае Венелин.

Ваня Шекерова 17 December 2008

Той

Венелин е на 18, навършени тази година. Подвизава се в интернет като Манекена. Роден е в Асеновград, където допреди няколко месеца е живял с майка си и нейния втори съпруг - на годините на жената, с която е решил да се бракосъчетае Венелин. Завършил вечерна гимназия, изкарал курсове по фризьорство и козметика и сега работи точно това.


Тя

Царина е на 30, навършени в съшия месец май тази година, в която и Венелин станал пълнолетен. От Плевен, където има фризьорски салони. Кръстена е на баба си Цонка. Родителите й са разведени, отраснала е почти сама със сестра си

 

Предстои им сватба, след като живеят заедно от една, а се познават от две години. Искат да ги показват по телевизията, искат Слави Трифонов да ги ожени и Куку бенд да им свири на купона. Идеята да се запишат за участие в конкурса „Моята голяма телевизионна сватба“ била на Венелин, но Царина не се дърпала. Продължавайки участието си в надпреварата заедно с останалите първоначално 120, а после 12 от първоначално записалите се за участие 6122 двойки, те продават апартамента си в Плевен, купен с банков заем, защото обслужват 10 активни кредита. Но въобще не им пука – обичат се хората и искат да се вземат публично.

В Шоуто на Слави се откроиха като една от най-странните двойки, кандидати за голяма телевизионна сватба – не само заради 12-те години разлика във възрастта в полза на Царина, а и защото, за да се съберат да живеят заедно, Царина взела от майката на непълнолетния Венелин родителските права.

Но нека караме подред с предисторията на тази необичайна връзка, започнала както много други в чата. Нещо като

любов от пръв чат

Венелин помни точната дата на запознанството си с Царина – 18 февруари 2006. Той киснел в чата с часове. А Царина в този именно ден влязла за първи път, искала да пробва какво е да говориш с абсолютно непознат, да изливаш душата си пред някого, когото не виждаш. Тя имала какво да разкаже – за самотата, в която пораснала като дете на разведени родители, за разочарованията от връзките си, за битките да оцелее, от които не винаги излизала като победител... Попаднала на Венелин, или по-точно той я изтеглил. И толкова я харесал, че веднага й дал телефона си. А тя пък му се обадила. Така започнала тази романтична история – от първи чат вместо от пръв поглед.

Повече от една година двамата си писали и се виждали само на снимки – истински, казват, без фотошоп, защото мнозина лъготят с преправени лица, дори с чужди снимки. Венелин пращал само фотографии на лицето си – било го срам, че е много слаб. Не криел от Царина, че няма опит с жените, настоявал тя да му е първата. Обменяли любовни похвати по телефона – една нощ майката на Венелин влязла в спалнята му точно в такъв момент и оттогава малкият започнал да се заключва. Когато вторият му баща, който е рейнджър и командвал вкъщи, започнал да му забранява да виси с часове пред компютъра, взел да бяга по интернет клубовете, само да е по-дълго заедно с любимата си. Взели си карта симпатия, защото разговорите им ставали все по-дълги. Споменават 600 часа, но какво са цифрите за любовта?

Тъй като закъсал в училище, Царина подгонила Венелин да учи, започнала да го изпитва по телефона. Така с успех 3,50 през първия срок влюбеният Шекспир вдигнал мизата и завършил с отличие 10-и клас. От любов и желание...

Желанието му Царина да е първата жена в живота му не било подкрепено от нея. „Исках да има опит, преди да бъде с мен, да види какво е, да има база за сравнение.” Венелин я послушал – пак в нета се свързал с не какво да е момиче, а със самата мис Пловдив. Сменил си телефона, за да забрави Царина, но всъщност картата му изтекла, уточнява сега. Май просто си поиграл на любов само за два месеца. Споделил с девойката, че имал приятелка доста по-голяма от него, с която е скъсал. Но всичко това едва ли е било наистина, по-скоро било игра, опит с друга, но с постоянното присъствие на Царина в главата и в сърцето. Само след два месеца връзката се разпаднала – Вени твърди, че хванал момичето да го мами с друг. И тутакси се върнал при Цари – първо я помолил да види новите му снимки в нета. Тя му отговорила, че той трябва да прочете „Мъжете са от Марс, жените – от Венера” на Джон Грей. Искала да го подготви още за срещата им, за близостта – физическата, защото духовната вече я имали. Сърцето й потреперило, когато малкият й пратил виртуална картичка за Свети Валентин Please forgive me, придружена с клип Обичам те. И преценила, че си струва да продължи тази на пръв поглед абсурдна връзка. Защото усещала, че тя не я ограбва, а я обогатява, че в нея дава и получава, че с нея гради бъдещето си и един характер, с когото й предстои да дели добро и лошо занапред. Въпреки своята зрялост и трезво мислене Царина все пак заложила един ход на карта – година след като само си писали и говорили по телефона, вече трябвало да се видят с Вени. На 1 април, когато започвала пролетната му ваканция, се уговорили Царина да го вземе от къщата на баба му и дядо му на село.

булката идва за младоженеца

В деня на тази първа среща малкият дълго се гласил пред огледалото. Възрастните хора му се смеели, че се стяга като булка за сватба. А той се тресял от напрежение, та трябвало да удари една ракия на екс – за първи път през тинейджърския си живот на 1 април – каква ирония! – Вени освен с любовта на живота си се срещнал и с алкохола. И то без да се шегува. 

Седнали с Царина в едно кафене да обсъдят бъдещето си. Че се обичат, било ясно, че не могат повече един без друг – също. Разбрали се, че лятната ваканция ще бъде меденият им месец или пробният им брак, както искате го наречете. Все пак за да разбере какво смята по въпроса съдбата, която, както знаете, е сляпа и глуха и прави каквото си е наумила независимо от нашите желания и надежди, Цари решила да я предизвика – стиснала монета и рекла: ако е ези, вземам те, тура – никакво събиране през ваканцията. Ези! „Абе и тура да беше, бях взела решение да се събера с това момче! Страшно ми беше близък, вярвах му като на себе си!” Още повече, че когато скочили в леглото, не им се излизало оттам. Сега си спомнят през смях, че били говорили първия път на живо да го направят с вързани очи. Абе кой ще си играе на сляпа баба, когато изгаря от страст!

Набрал смелост като истински мъж, Венелин заявил пред близките си намерението си да се жени. За Царина естествено, вече не можел да си представи живота си без нея – тя му била изповедник, майка и баща, приятел и съветник, сестра и любовница. Само на 17 години, искал да я направи своя съпруга. Майка му го разбирала – тя имала грижата за две малки деца, истинският му баща също – имал ново семейство и малко дете и когато Вени ходел при него, бързал да го заведе на село и да го остави там под предлог да се види с баба си и дядо си. Така че за двамата му биологични родители решението да се ожени било добре дошло. Не обаче за втория му баща. Този татко-рейнджър побеснял, като чул, че момчето, което издържал, решило да се прави на мъж, т.е. да се жени. Заявил, че ще го изхвърли от къщи и го направил настина. Вени се обадил на татко си, той дошъл, станал голям скандал, почти до бой го докарали мъжете. В резултат момчето се преместило да живее в Мирянци, при родителите на баща си, а Цари започнала да му праща пари. Трудно му било на малкия – всеки ден пътувал с влак и автобус, за да ходи на училище в Асеновград. Ама трябвало да завърши и да издържи до лятото така.

лятото на родителските права

Отличникът получил наградата си – лятна ваканция в Плевен. Обсебващата царствена съдържателка на фризьорски салон не оставила питомеца си да се мотае и да безделничи – впрегнала го да помага в салона, да чисти на първо време. В почивките тичали задно в апартамента й за любовен отдих. Връзката им станала достояние на широката плевенска общественост, както се казва, и Царина се замислила за евентуалните последици. Една от тях била освен да я одумват, и да я подведат под съдебна отговорност за блудство с малолетен – пред очите й бил примерът на Владо Кузов. Посъветвала се с адвокат и решила да поиска от майката на Вени, т.е. от бъдещата си свекърва, родителските права над бъдещия си съпруг. Баща му не фигурирал в плановете – след развода Вени бил присъден само на майка си, което значително облекчавало ситуацията. Тя била разрешена на място пред нотариус, както се полага. Царина се озовала в суперстранната роля на осиновителка на фактическия си мъж. Но пък била в съгласие със закона, не само с този на любовта, а и с писания.

Като така поела изцяло не само отговорността, но и издръжката на непълнолетния си мъж. Той продължил да живее при баба си и дядо си с тази разлика, че всяка събота и неделя пътувал до Плевен да изпълнява съпружески задължения. Не издържал кой знае колко – скоро се преместил при осиновителката си, записал вечерна гимназия. Едновременно с това тръгнал и на курсове по фризьорство, оставало му време дори за спорт. Тайното желание на Венелин е да порасне още – на ръст имам предвид, не само на години. Вече не е толкова слаб, заякнал е. А Царина трябвало да промени стила си, за да не питат Венелин, когато е с нея, това майка му ли е. Тя си дава сметка, че на нея й е по-лесно в тази връзка, тя води хорото, малкият върви след нея. Отначало му било трудно да я възприема като шеф, който взема решенията и заради него. Но като умна жена все по-често го оставя да решава сам, макар и без право на кой знае какъв избор. Записал курсове по козметика и маникюр, но не за да работи, а да контролира работата в третия салон, който отварят заедно. Оставила го сам да прави дизайна на интериора. Така го е увлякла в работа, че когато навършил 18 години, не му останало време да поднови офертата си за брак. Щели да го правят на 8 август тази година уж, отложили го за 9 септември догодина. Вместо 3 осмици, нека са 3 деветки...

двамата си падат по символиката

Тя присъства не само в евентуалните дати за сватбата им. В разгара на виртуалната им любовна авантюра Венелин решил да изпрати на Царина в Плевен 69 рози. Започнал да събира пари – не успял горкичкият. Затова сега в Шоуто направи предложението си с букет от червени рози. То не че без тях Цари щеше да му откаже...

Другото, което и двамата синхронно обичат, е публичността. Вени споделил сексуалния си опит в Плейбой – за да опровергае разпространеното твърдение, че много младите мъже свършват бързо. Спечелил награда за писмото си. После опитал да направи връзката им широко известна чрез „Море от любов”. Негова е идеята за участие в конкурса на Слави – „мечта ми беше да му седна на диванчето”. И да бъде актьор в Холивуд също, смята, че е цветен и интересен човек, а заедно с Царина от същата кръвна група и зодия Телец е готов на чудеса от общ характер – да бъде глава на семейство с две деца, да прави успешен бизнес. Да бъде 180 сантиметра и да тежи 85 килограма. Да има къща на село и да се снима в реклами.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР