Парис Джексън

По пътя надолу

Деяна Ангелова 12 September 2013

По пътя надолу

Още с раждането си е обречена да няма нормално детство. По трудния начин откри, че не може да бъде и обикновена тийнейджърка. Тя е дъщерята на Майкъл Джексън. И това е кармата,
с която ще се бори цял живот.

На 5 юни 15-годишната Парис Джексън направи опит за самоубийство. Нагълта се с хапчета и си преряза вените. „Когато парамедиците дойдоха, тя крещеше, че не иска да умре“ – каза свидетел на случилото се. „Искам да живея, наистина! Просто да не е тук. Иска ми се баща ми да беше жив“ – казала Парис на парамедиците. Вкараха я в психиатричното отделение на болницата, в която умря баща й. И след като я държаха там повече от месец, след изписването баба й реши, че ще я вкара за неопределено време в пансион за проблемни деца. Ще лекуват депресията и скръбта й. Още не била готова да се върне в реалния живот. Въпросът е дали някога ще бъде.
RIP
Когато Майкъл Джексън умря преди четири години, Парис и двамата й братя бяха принудително извадени от пашкула, в който баща им ги бе затворил, за да ги предпази от жестокия свят. Децата свалиха маските, с които Джако ги криеше, и застанаха с истинските си лица пред света – уплашени, незнаещи какво се случва. На поклонението, превърнато в шоуспектакъл и предавано пряко по телевизиите, те стояха свити и стресирани на сцената на Стейпълс Център в Ел Ей. Уж закриляни и подкрепяни от братята и сестрите на Джако, а всъщност директно хвърлени на лъвовете – готовите да ги разкъсат медии, жадните за клюки зрители. Сложиха пред 11-годишната Парис микрофон и й казаха: „Говори, мила.“ С треперещ глас пред многомилионна аудитория тя успя да изрече: „Откакто съм се родила, тати е бил най-добрият баща, който може да си представите. Просто искам да кажа, че го обичам толкова много...“ И се разрида, заровила лице в прегръдката на Джанет Джексън. Лелята, която три години по-късно й зашлеви шамар с думите: „Ти си една разглезена малка кучка.“
Money, money
Децата на Джако рядко са имали контакти с братята и сестрите му преди той да почине. Не са били близки и с баба си. А изведнъж те се оказаха новото им семейство, което трябваше да ги закриля. Но при положение че е намесен един милиард в наследство, това нямаше как да се случи. През юни миналата година се стигна до изключително грозен скандал, който загатна в какъв кошмар живеят Парис, Принс и Бланкет.
Чичовците и лелите отмъкнаха баба им Катрин, която бе определена за техен попечител, и прекъснаха всичките им контакти с нея. Цели девет дни децата бяха сами и не можеха да се свържат с баба си. След като Парис сподели в Twitter какво се случва и дори реши да я обяви за издирване, роднините бяха принудени да покажат Катрин, обяснявайки, че си почивала в спа център в Аризона. Но слуховете говореха, че е отвлечена насила с цел да я убедят да преразпредели част от милионите и към тях. Адвокатът на децата веднага сезира съда и заяви, че семейството на Джако не е безопасна среда за тях. В пика на медийната истерия около случващото се Джанет и двама от братята й се опитаха да изведат децата почти насила от къщата им. Уж за да ги заведат при баба им, а всъщност за да прекъснат връзката им с медиите и социалните мрежи. Именно тогава тя зашлеви Парис, докато се опитваше да вземе мобилния й телефон. А детето гневно й се разкрещя: „Това е нашата къща. Не е на фамилия Джексън. Затова се махай оттук!“ Наложи се намесата на полицията и преразглеждане на попечителството. Всички разбраха – води се жестока битка за парите на Джако, в центъра на която са наследниците Парис, Принс и Бланкет. Последваха още няколко опита на вуйчовците и лелите да пледират пред съда за част от наследството. За щастие претенциите им не бяха уважени. Поне засега. И децата продължиха да живеят в една не особено дружелюбна семейна среда, в която е трудно да разпознаеш дали те обичат, или те използват.
All you need is love
Когато Парис навлезе в пубертета, се сблъска и с типичните за тийнейджърите проблеми – тормозещи съученици, трудни изпити, момчето, разбило сърцето й, роднините, които не я пускат на концерт на Мерилин Менсън. Но нетипичното за обикновените тийнейджъри беше, че всяка нейна стъпка бе следена от папараци, че всяка нейна дума в Twitter се превръщаше в новина, че периодично се появяваха нови обвинения в педофилство спрямо баща й. Опита се да намери утеха от биологичната си майка Деби Роу. Потърси връзка с нея, ходеше й на гости. Но не е лесно да приемеш някого за своя майка, след като 15 години не сте имали нищо общо.
И се стигна до 5 юни, когато в отчаян вик за помощ и внимание Парис направи опит за самоубийство. По пътя надолу тя искаше само едно – баща й да беше жив. Но не е. И на всички ни е ясно, че луксозният пансион за милиони в Юта, където ще бори скръбта и депресията си, няма да реши проблема. Защото няма да й даде това, от което се нуждае всяко дете – обич.


Принс Майкъл Джексън

16-годишният Принс е най-големият и очевидно се справя най-добре от тримата. Може би защото има стабилна приятелка, която му дава нужната опора. В частното калифорнийско училище, където учат децата на Джако, той се запознава с Реми Алфала – наследница на една от най-богатите фамилии в Кувейт. Роднините му веднага одобриха връзката им. Принс положи началото и на евентуалната си телевизионна кариера, ставайки специален кореспондент на Entertainment Tonight.
В момента семейство Джексън води дело срещу промоутърите на Майкъл AEG Live, като ги обвинява за смъртта му. По този повод преди няколко седмици Принс бе извикан като свидетел. И за първи път разказа какво се е случило във фаталния ден, когато Джако умря. „Извикаха ме на горния етаж в стаята на татко. Видях го да виси наполовина от леглото, очите му бяха обърнати, а доктор Мъри му оказваше първа помощ. Сестра ми дойде, но я избутахме от стаята, за да не гледа. През цялото време пищеше, че си иска татко. После дойдоха парамедиците. Оттогава нищо не е същото. Имам сериозни проблеми със съня, които продължават и досега. Отчуждих се емоционално от много хора. Както и сестра ми Парис. На нея й е най-трудно. Защото тя бе принцесата на татко. От всички ни тя понесе най-тежко удара“ – заяви Принс.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР