мисия fast slim

Пет дами от ЕВА решихме да проверим как действат антицелулитните процедури в козметичните салони

14 April 2005

ваня шекерова

Снимка: светослав караджов, грим даниела аврамова коса калина арабаджиева за Каlo

 

Пет дами от ЕВА решихме да проверим как действат антицелулитните процедури в козметичните салони . Поради естеството на работата ни сме много навътре в нещата, но досега, тъй като времето никога не ни достига, не бяхме съчетавали теорията с практиката. Намаляването на килограми, моделирането на силуета и изглаждането на кожата се оказаха доста весело и завладяващо занимание.

А резултатите разбиха и последното зрънце скептицизъм. Истина е, терапиите действат!

Макар че е трудно да се сравняват резултатите заради различния ни старт, различния "лайфстайл" и тайните оръжия, които всяка крие зад гърба си. Безспорните резултати: невероятна гладкост и еластичност на кожата, след това целулитът изчезва, накрая заедно с мастните натрупвания се изпаряват и излишните сантиметри. Fast slim, надпис, който често срещаме по антицелулитните продукти, означава бързо отслабване. Мисия - изпълнена. 

 

ваня шекерова,

първи зам.-главен редактор

пробва отслабваща и стягаща осмо и липо-термия с продукти на Ericson Laboratoire във Vitality Club , тел. 984 87 00

Във Vitality Club три мили, но строги жени ме посрещат със сантиметър и въпреки първите им впечатления или комплименти, че изглеждам спортен тип, резултатите не ги задоволяват. Максималистки, мисля си, с идеалистични претенции към тялото ми и свръхочаквания от предстоящите процедури.

Извиненията ми, че съм забравила да си взема прашките, изглеждат смешни - в салона предлагат индивидуални чехлички и прашки за еднократна употреба, халат и хавлия, които ухаят невъобразимо приятно на характерната - както ще разбера по-късно, ванилия, долавяна във всички продукти на марката Ericson Laboratoire. Подлагат ме на кръстосан разпит - какво и по колко и кога ям, какви са ми физическите натоварвания.

Веднага им става ясно с какъв човек си имат работа - неорганизиран, хаотичен и твърде мързелив. Но не се отказват. Препоръките на първо време са да избягвам сладките, газирано и без това не пия, но трябвало да не чакам кафето сутрин да изстине - студеното било целулитообразуващо. Добре де, ама какво да правя, като го обичам студено с малко мляко?

За втората процедура ме чака и кинезитерапевт, подготвил специално електронно кантарче. Това е, Милко, положението: 173 см, 67 кг и тотално нежелание за физзарядка. Той обаче ще ми направи система от леки упражнения, които няма да ми е трудно да следвам. Спирам да се глезя: добре. На следващия сеанс получавам лист с нарисувани човечета - упражненията са като за инвалид първа група с придружител, леки, по малко и изпълнявани само от легнало положение. Когато обаче се опитвам да ги направя, на следващия ден имам мускулна треска точно там, където трябва да стягам и заглаждам.

Ани, козметичката, която се изправя срещу моя отглеждан старателно с години целулит, е много красива - зяпам като омагьосана пъстрите й очи и сладките й устенца, които не спират да обясняват какво точно се случва и какъв би трябвало да е резултатът. Започваме с две поредни еднакви процедури за цялото тяло - осмотермия, т.е. вкарване през епидермиса на активни вещества, разграждащи мастните депа.

Осмотермията започва с пилинг със соли Guerande и масла, продължава с посипване на цялото тяло с нещо приятно гъделичкащо (оказва се пак соли с олигоелементи) и увиване в целофан като подарък - от глава до пети. После кротко си дремя и се потя под термо одеялото, докато другата козметичка - Петя, ми подготвя лицето за дзен маска с продукти на Ericson Laboratoire , от която на всичкото отгоре ми се отпушва и запушеният през цялата зима нос.

Следва душ и омазване с продукти с отслабващ ефект, дават ми и за вкъщи липо-редуктор - трябва да го нанасям сутрин и вечер, без да се напъвам с много масажни движения. Чувствам се олекнала, дано не е само на ментално ниво...

Третата процедура е само от кръста надолу - наричат я липотермия, топене на мазнини с редуване на висока и ниска температура. Започва с лек пилинг със скраб за тяло - Lipo-Scrub , следва втриване на специален серум - фитотонин - за тонизиране на вените и капилярите, склонни към пукане, с които изобилства долната ми половина. После Ани ме масажира с Lipo-Slim - специално трифазно масло, за да активира микроциркулацията, да оформи силуета и да ми помогне да изхвърля излишната течност.

Намазва ме обилно с плътен крем, който трябвало да разгражда целулитните депа, като масажира интензивно, но нежно. Казва, че е включила и продукт срещу стрии - Body Stretch . Покрива задните ми части с марля и ме замазва обилно с маска, която наподобява гипс. Отначало загрява, после охлажда с ментолов ефект, докато се втвърдява във формата на дупето ми. Когато я свалят накрая като коруба на костенурка, имам възможността да се полюбувам на гледката отзад, и то в легнало положение - както казва Ани, повечето й клиентки били шокирани при вида на отливката.

Аз пък искам да си запазя отливката на дупето, но като си представя как бих се понесла по "Витоша" с този уникален барелеф под мишница, се отказвам. Може би следващия път, ако Ани се постарае да го извае по-гладко...

Впрочем всеки следващ път отливката е все по-приятна за гледане, пък и сантиметърът показва едни разлики! Още след втората процедура мъжът ми започва да проявява по-голям интерес към кадифената гладкост и стегнатостта на кожата ми в интересуващите го части от тялото ми. На мен също ми е приятно да прокарвам ръце по тях и да се въртя пред огледалото.

След петата процедура забелязвам колко се е отпуснал панталонът ми около талията и ханша (сериозен аргумент в полза на шопинг терапията), събирам и овациите на критично настроените ми приятелки край плувния басейн. Значи трябва да намеря време и търпение, за да ги докарам десет - толкова, колкото според Ани са нужни, за да се затвърдят постиженията. Е, успях да преброя до седем - дори и само след толкова резултатите са впечатляващи и всички ги забелязват.

 
рослава куманова,
редактор култура

пробва липолиза с Master end Lift , бодирепинг с GM Collin и пресотерапия в салон Лина, тел. 951 59 34

Когато отидох в салон "Лина", нямах понятие какво точно ще ми правят. Знаех само целта - да сваля някой и друг килограм. Да си призная честно, не ми се вярваше, че ще успея. Без да искам, сама направих първата крачка към успеха - отказах захарта към предложеното кафе, защото само процедури не са достатъчни.

Моята задача в мисията се оказа липолиза с апарата Master end Lift . Слагат ми колани на талията, корема и бедрата, към тях - мокри плаки, провеждащи нискочестотен ток в комбинация с магнитни вълни. И за по-голям ефект ме пъхат в термоодеяло. Усещам иглички, но не болезнени. Целта им е да разградят мазнините в дълбочина, а после да разширят съдовете - и така да се подобри кръвообращението на проблемните места и да се активира лимфопотокът.

Докарам ли го до там, организмът сам щял да се очисти от токсините. Игличките първо ме гъделичкат, после започвам да ги усещам по-плътно, а накрая - на тласъци. Почти чувам как мастните клетки треперят от страх. След липолизата, която трае час, терапевтката Яни ми взима данните - то не бяха бицепси, горна, долна част на бедрата, лява, дясна ръка, коляно... Чувствам се така, сякаш ми шият костюм по поръчка, и макар че на мен ми се иска да е 40 номер, той засега си е 46.

От тежките мисли ме откъсна боди репингът с отслабващия балсам на GM Collin с ензимно действие. Другият му плюс е, че се самозатопля. Пакетирана добре в целофан като модно списание, лежа отново термоодеяло. Целта е да се ускори проникването на активните съставки.

На третия сеанс ме изненадват с нова за мен процедура - пресотерапия.

Обуват ми специални ботушки, които стигат до горния край на бедрата и се чувствам като първата жена космонавт. В ботушките с компресор се помпа въздух.

Настискът е доста силен и тъкмо когато си мислех, че ще се пръсна, "желязната хватка" се разхлаби.

После "надуването", което върви отдолу нагоре, продължи и така 15 минути. Терапията стимулира циркулацията на лимфата в долните крайници. изключително полезна процедура за хора, които се заседяват пред компътъра. Точно за мен, само дето не ми харесва особено. Но като минах покрай огледалото вкъщи, бях готова да си взема думите назад. Самовнушение или оптична измама?

Оказва се, че е факт- с лекота закопчавам панталоните си и краката ми изглеждат по-добре в пола... И ако краката могат да се повлияят от отпична измама, сантиметърът е обективен: след последната процедура талията е намаляла с 6 см! Следват я ляво коляно: минус 5 см на и дясна ръка - минус 4 см. Данните на дясното коляно и лявата ръка са с по сантиметър по-малко. Заедно с килограмите някъде са се попилели и измъчващите ме напоследък душевни проблеми.

 
мариана антонова,
зам.-главен редактор

пробва антицелулитен масаж с LPG в бюти салон Uomo/Donna, тел. 866 01 07, 865 71 53

На мен се падна да контактувам с LPG . Звучи по американски, но всъщност LPG са инициалите на французина, който е създал машината, наречена Кей модул. Приятелки, пробвали всички антицелулитни процедури, ме уверяват, че съм ударила джакпота: масажът с LPG бил най-ефективен. Аз обаче съм настроена скептично. Не мога да повярвам, че един апарат може да замени човешките ръце. Все пак оглеждам Кей модул с любопитство: прилича на огромна прахосмукачка или на извънземно чудовище с електронно табло за управление и два гъвкави маркуча с различни накрайници.

Кинезитерапевтката Лора ми показва двата ролера върху единия, с които Кей модул ще ме масажира. Изглеждат ми твърди, недружелюбни и ставам още по-невъодушевена. Не ми харесва, че ще ме докосват, нито пък че Кей модул ще ме смуче с вакуум под налягане като някакво прашно килимче. Настроението ми обаче скача в точно обратната посока, щом лягам на кушетката, а Лора включва апарата и започва да ме масажира. Кей модул е точно това, което харесвам в един мъж: безкомпромисен, напорист, доминиращ. Подчинява ме на енергичните си ласки, но не ми причинява болка. За 40-те минути, в които продължава масажът, апаратът не пропуска и сантиметър от тялото ми.

А аз лежа, облечена в ефирно трико, и само мързеливо се обръщам от гръб по корем, за да се отдам ( 1-ва степен целулит, слава богу!) на приятните усещания от ролерите, които всмукват, отлепват и размачкват кожата. След третия - четвъртия път я усещам по-стегната, по-розова, по-еластична. Лора увеличава силата на вакуума и посоката на въртене на ролерите и работи повече върху т. нар. проблемни зони. Сега ролерите се въртят не в една посока, а навътре - по-яко засмукване, и навън -заглаждане.

Натискът е по-агресивен, чувствам се направо размазана, но пак не усещам болка и не ми е неприятно. Още повече, че като истински френски любовник Кей модул намира начин да ме изненадва и очарова: движи се ту гладко надолу и нагоре по линията на съответен лимфен път, ту работи на място - отлепва, върти, прави осморки, ветрове и т.н. Страхотно е.

Отгатнала възторженото ми настроение, Лора ме запознава с още един член на класното френско семейство - Юбер.

Умна машина за спорт, която комбинира ефекта на всички уреди от една фитнес зала, а изглежда весело и безгрижно като флипер за детска електронна игра. Има платформа, разграфена на части, обозначени с различни цифри - по-късно стъпвам върху тях и заемам всякакви (неудобни) пози, които натоварват различни групи мускули, две ръкохватки със сензори и голям екран, който ще запечатва физкултурните ми подвизи.

Стъпвам смело на платформата с идеята, че ще се позабавлявам, но щом тя започва да се движи с различна скорост и наклон на ляво или на дясно, разбирам, че работата е сериозна. Още по-сериозна става, когато започвам да бутам, а после и да дърпам ръкохватките в тази земетръсна среда. Червените и зелените точици от екрана като че ли ми се подиграват, защото със свръх усилия успявам, а понякога не, да задържа две зелени в центъра, т.е. да докажа, че мога да действам с еднаква сила и продължителност и с двете си ръце.

За 10 минути съм като прегазена от валяк. Всяка клетка от тялото ми крещи от възмущение. Два дни след това ме мъчи мускулна треска. Прекрасна машина, при това особено подходяща за хора като мен, които работят на бюро, но очевидно ще се разминем. Просто аз и спортът сме две субстанции от различна величина. Утешава ме фактът, че другото изискване - по време на антицелулитните процедури да ям често и по малко, без тестени и сладки храни и алкохол, и да пия по 1,5 л вода на ден, си го спазвам по принцип. Разбира се, ще видим какво ще кажат крайните резултати.

След последната процедура, в деня на истината, Лора отново взема сантиметъра. Във всички измерени точки съм намалила сантиметрите с около 2, и то, забележете, за половината от серията процедури. Когато фактите говорят, дори журналистите мълчат.

 
биляна хинова,
арт директор

пробва вендузотерапия и меден масаж в козметично студио Марая, тел. 852 47 32


Твърда фенка съм на лечебното гладуване по метода на д-р Емилова, което не само ми помогна да отслабна, но и да се отърва от някои сериозни заболявания. Въпреки това усилията ми да кажа сбогом на целулита имаха променлив успех - винаги ме причакваше на следващия ъгъл. Затова много държах да попадна в "цецулитния" взвод, както останалите колеги нарекоха нашата малка, но сплотена групичка.

Ушичките ми щръкнаха, когато бюти редакторката обясняваше предимствата на медения масаж. Преди още някой да се е усетил, излязох една крачка пред строя. Само един сеанс меден масаж се равнява на едномесечни пости.

В козметично студио "Марая" комбинирах медения масаж с вендузи и ефектът му нарастна многократно. Всеки път "изяждах" по 300 г мед, и гърбът ми - моето слабо място, се чувстваше прекрасно. Но не само той - върху него се проектират всички жизнено важни вътрешни органи.

Масажът стимулира дейността им, а медът "изтегля" токсините през порите. Да видим сега как гадните малки войничета, както наричам отровите, ще ми вгорчават живота!

По кожата ми плъзва приятна топлина, "отлепянето" й (образувалият се вакуум под ръцете я повдига леко) също ми доставя удоволствие. Две зони са обект на специално внимание - 7-ми шиен прешлен, отговорен за щитовидната жлеза и високото кръвно, и точката в областта на опашката, от която зависи функционирането на яйчниците. Все важни за мен неща, които доц. д.п.н. Зоя Горанова, специалист по китайска традиционна медицина и част от екипа на студиото, предварително е диагностицирала.

Препоръча ми и едно упражнение, което се опитвам да правя, докато лежа размазана на кушетката. Отпускам се, затварям очи и си представям, че тялото ми се раздува. Раздувам, колко мога повече, на предела спирам и го затоплям. После започвам да свивам и свивам, докато остана само кожа и кости, отново затоплям, изчаквам няколко секунди и внезапно охлаждам. Чиста медитация. С всеки следващ път ставам все по-добра.

След това е ред на плъзгащата вендуза. Терапевтката "захапва" с вендузата кожна гънка и я води нагоре. За мое учудване не боли, въпреки че този вакуум масаж е пъти по-силен от ръчния. Към аромата на мед, с който съм пропита цялата, се добавя този на бор, мащерка и лавандула (кожата предварително се намазва с тази комбинация етерични масла). След задължителния меден масаж на задната и предна част на бедрата, плъзгане на вендуза по вътрешната и външната им част (тук вече боли) и фиксиране в определени точки, гвоздеят на програмата са петнайсетината стъклени чашки, с които коремът ми е "набучен".

Целта е да се подобри функцията на органите и да се активира имунната система. Едва тук мога да видя как вендузата лакомо "засмуква" кожата.

Имаше дни, в които си тръгвах от салона като далматинец с лилаво-червени кръгове по корема, гърба и задните части. Домашните приеха синките като поредната ми щура идея.

Не се стърпях и демонстрирах временното тату и в редакцията. Защо ли ми се стори, че в очите на някои колежки проблесна съжаление?

Но важното е, че се чувствам прекрасно. В салона предлагат и нещо, което няма да видите другаде. Бодливо килимче като на индийските факири, но made in China - на метър гумена настилка са прикрепени различни по големина и форма неща, които приличат на ръбести камъни. В единия край са нарисувани двете стъпала и проекция на съответните органи. Разходката по килимчето с боси крака е истинско изпитание - непрекъснато си мисля, че ей сега ще се срежа на някоя "скала". Малко по-приятно е стоенето върху "стъпките". Ефектът е като на истинска рефлексотерапия, на която китайците са царе.

На изпроводяк ми направиха и анализ на телесната маса. Електроди се прикрепват на десния глезен и китка и на апарата се задават съответните параметри. Телесните ми мазнини са 37.8% - с килограм повече от допустимото. Телесните течности са 33 л - с 5 над нормата. Д-р Горанова ми предписа комплект от билки за пиене и цистон (таблетки на билкова основа) за по-лесно отводняване.

Смятам и извън експеримента да продължа да ходя в "Марая". Убедена съм, процедурите ще ми помогнат не само за килограмите и целулита, но и ще подобрят общото състояние на организма.

 
свобода сидерова,
редактор козметика

пробва вакуум масаж с Dermosonic и отслабваща и стягаща терапия Absolue Minseur на Ingrid Millet в Центъра за естетична медицина д-р Мая Тачева, тел. 952 43 19

Нарочно реших да дам преднина на колежките. Първо, познавам теоретично (и не само) всички процедури. Второ, в ръцете си държа скрито оръжие - спорта. Непозволен удар под кръста в рамките на нашата мисия? Нищо подобно. Всеки специалист ще ви каже, че терапиите се съчетават с упражнения и диета. Аз отдавна се сбогувах с диетите, но започнах да тичам из квартала за радост на бездомните кучета.

След бягане обичам да разпускам с масаж. Затова избрах да пробвам вакуум масажа с апарата Dermosonic . Приложен по лимфните пътища, действа като лимфодренаж. В резултат кръвообращението се активизира и токсините се елиминират. При желание се комбинира с ултразвук за дълбоко разбиване на мастните депа. Има програми за целулит, отслабване, ремоделиране, дрениране, третиране на белези и стрии и обезболяване (при спортни травми). Терапията се препоръчва преди и след липосукция за изглаждане.

С терапевтката Стела избираме ремоделиращата програма. Кой казва, че дупето няма душа? Има и още как. Любими са ми движенията на апарата, които вървят право нагоре и повдигат дупето. Мъркам от удоволствие и си представям как ще поднасям кафе на него. Другите движения - кръгообразни, вибриращи, осмици, зиг-заг... не са ми страст (приличат на всмуквания с прахосмукачка), но също са толкова полезни. След сеанса имам мускулна треска в задните части и вътрешната страна на бедрата, все едно съм прекалила с креватните упражнения.

Вечерта съм разкрита. Леките синини, напомнящи пръсти, пораждат въпроси. Твърдението, че е в интерес на работата, се приема с повдигане на вежди. Слава богу, не ми се слуша лекция, че имам структурата на майка си и нищо не може да се направи. Ще видим!

След няколко сеанса с Dermosonic идва ред на козметиката - терапията Absolue Minseur на Ingrid Millet . Първата фаза със "сауна ефект" разгражда мастните натрупвания. Дрениращото моделиране ме откъсва от дрямката, в която изпадам след загряващия пилинг с джинджифил. Бързи изглаждащи движения се редуват с "месене". Готова съм да обява Стела за царица на масажа. После в пашкула на термоодеялото се наслаждавам на цветно-плодовия аромат. На земята ме връща тонизиращият душ, прелюдия към термичния шок във втората "ледена" фаза.

Ред е на концентрата за екстремно отслабване и моделиращия масажен крем с охлаждащ ефект, богати на мента, ментол и грейпфрут. Върхът на сладоледа е стягащата маска Cryosvelt Masque Modelant . Синята маса моментално застива, превръщайки се в нещо като неопренов костюм. Метаморфозите на маската са нищо в сравнение с чувството, че на вратата чукат белите мечки. В костите ми се промъква студ, а в душата - тревога.

Стела с дървено "ножче" сваля маската като втора кожа и под нея - едри капки пот, все едно съм била на сауна. Чувствам се олекнала като след 2 дена гладуване, а кожата е видимо стегната като след лифтинг. Да не говорим, че някъде между топлото и студеното съм загубила още 1 см от обемите.

Толкова съм ентусиазирана, че съм готова да нося цял живот тениска с надпис I love Ingrid Millet !

Не успях да направя задължителните 10 сеанса с Dermosonic . Но и след 7-я резултатите са отлични. Малкото килограми, с които се разделих, не ме притесняват. Не това беше целта ми. Доволна съм, че оформих тялото си, успях да стегна кожата и я направих много секси на пипане. Последното го забелязах не само аз. А-ха да се заям за генетичната структура, но карай. От мен да мине. Хващат ме в добро настроение.

Мисля кардинално да си обновя гардероба, но това е приятна процедура.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР