Италия - la dolce vita

Безбрежно синьо пред погледа, накацали цветни къщи по хълмовете, градини с омайни ухания и яхти в морето – кой може да устои

Елка Влаховска 11 August 2013

Порто Ерколе, Тоскана

Живописният курорт се намира на един необикновен полуостров – Монте Арджентарио, – свързан с крайбрежието на южна Тоскана с три ръкава, по които преминават автомобили. Включен е в района на националния парк Морема – един от най-богатите и разнообразни природни паркове в Италия. Горист, полудив и идилично спокоен, Монте Арджентарио покорява със скалистите си брегове с пищна растителност и тихите си безлюдни лагуни. Богатите купуват или наемат имоти тук, собствена къща има и Том Круз.


какво да правим
- да се поглезим с масаж на лице или тяло в спа центъра на хотела и да се излегнем на слънчевата тераса, потъвайки в смесените ухания на лавандула, розмарин, кипариси
- да си поръчаме екскурзия с дегустация на вино из региона
- да се запишем на готварски курсове по тосканска кухня в хотела
- да наемем лодка и да обикаляме безлюдните плажове на полуострова
- да наемем Fiat 500, с който хотелът разполага, и да си направим еднодневна разходка из Тоскана
- да присъстваме на най-значимото събитие в Монте Арджентарио – на 15 август е регатата с исторически лодки Палио Маринаро.

къде да отседнем

Il Pellicano, част от престижната верига Relais&Chateaux, посреща с личен ескорт до стаята и запазена маса в ресторанта с 2 звезди Мишлен. Дали ще се излежава човек с коктейл в ръка под белите чадъри край басейна (с морска вода), или ще се спусне с асансьора до частния плаж на хотела – безбрежното Тиренско море е неизменно пред погледа.
Повече информация – на www.pellicanohotel.com.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР