Рим на аристократите

Имаше такъв филм от 70-те, който разсмиваше с разкрепостените римски нрави

Елка Влаховска 04 August 2013

Имаше такъв филм от 70-те, който разсмиваше с разкрепостените римски нрави. Дали ще обърнем поглед към „Сладък живот“ на Фелини, или ще потънем в интелектуалната ирония на Уди Алън – всеки иска да направи своето лично признание в любов на Рим, Вечния град.

какво да видим
Фонтана „Треви“ – легендата разказва, че войниците на император Август, завръщайки се от кървави боеве ожаднели, срещнали Дева Мария на това място. Пожалили девствеността й само за да им покаже къде е изворът.
Площад „Навона“ е една от забележителностите на бароков Рим. Там се намира прочутият фонтан на четирите реки – Дунав, Нил, Рио де ла Плата и Ганг, изобразени със символите на животни. Всъщност околностите на „Навона“ напомнят на Монмартър в Париж – художници излагат платната си на улицата, живи статуи ви закачат и забавляват, може да се натъкнете на най-различни арт предмети и инсталации на авангардни (но непризнати все още) дизайнери.
Площад „Испания“ е международното място за срещи със своите 138 стъпала, които често се превръщат в подиум за дефилета на големите модни дизайнери. Площадът води до най-прочутите улици в града – „Кондоти“, „Фратина“ и „Боргоньона“, където са бутиците на луксозните световни марки, както и до улица „Бабуино“ с невероятните антикварни магазини.

къде да отседнем
Елегантният хотел „Еден“ от 1889 г. се намира между улица „Венето“ и площад „Испания“. Привлекателен е с красивите си градини и гледките към града. Италиански лукс в артистичното му проявление откриваме в стаите – с пищен текстил, мраморни бани и обзавеждане, реплика на антични образци. Може да съзерцаваме Рим от прекрасния бар на покрива. Хотел „Еден“ е с най-добрата локация – на 10 минути от Колизеума, близо до Ватикана и площад „Навона“.
www.edenroma.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР