Путин и Кабаева

Истината е някъде там

Деяна Ангелова 04 August 2013

Истината е някъде там

Докато Владимир Путин и съпругата му Людмила гледат балета „Есмералда“ в Кремъл, той сваля халката си. Намислил е нещо и скоро цeлият свят ще разбере  За първи път двамата са заедно на публично място от близо година. На излизане ги чака телевизионен екип. Още с приближаването на президентската двойка първият въпрос, който журналистката задава, е: „Вярно ли е, че вече не живеете заедно?“ Двамата потвърждават със заучени учтиви изрази от типа на „винаги ще сме близки“, „решението е взаимно“. И новината за развода, която това очевидно режисирано интервю ражда, заля всички медии.

Не бе изненада краят на близо 30-годишния им брак. От години това е публична тайна в Москва. Изненада бе защо решиха да го съобщят. И едно име за пореден път обиколи медиите – това на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева. Дали пък 60-годишният Путин не е решил най-накрая да извади на светло 30-годишната красавица, за която от години се говори, че му е любовница? За съжаление еднозначен отговор няма. Защото личният живот на руския президент е толкова строго пазена тайна, че май всички тайни служби са ангажирани в покриване на истината.
В цялата тази история единственият неоспорим факт е раздялата на Путин и Людмила. Всичко останало са слухове. Но такива слухове, заради които се затварят цели вестници. Което означава, че истината е някъде там…

За връзка между Путин и госпожица Кабаева се заговори още през 2008 г., когато били забелязани да се целуват в ресторант. Руски вестник, собственост на олигарха и опонент на Путин Александър Лебедев, публикува материала. Дори се твърдеше, че президентът се е оженил тайно за любовницата си. Шест дни след това вестникът спря да съществува.

Две години по-късно се появиха информациите, че въпросната Кабаева, която в момента е депутат от партията на Путин, му е родила син. Пуснаха и снимка на момчето, която мигновено бе премахната от всички възможни източници. Алина пък заяви, че това бил племенникът й. През януари тази година западните медии съобщиха, че му е родила и дъщеря. А няколко месеца по-късно в документален филм по случай 30-ия си рожден ден бившата гимнастичка каза: „Цялата държава, а може би и много други страни пишат, че имам две деца. За съжаление аз все още нямам. Искам да бъда майка, естествено. Но все още не съм.“
Няма как да знаем кое е истина и кое лъжа. Защото снимки на въпросните деца няма. Няма и снимкови доказателства за бременността на Кабаева. Но това не бива да ви изненадва, след като руските медии никога не са публикували и снимки на двете дъщери на Путин от Людмила. Твърди се, че има негласна забрана за това. Никой не знае със сигурност как изглеждат в момента, къде живеят, имат ли семейства, деца... Според фактите Мария е на 28, а Екатерина на 27. И нищо друго, освен една стара детска снимка, публикувана в официална книга за руския президент. След като Путин може да скрие тях, явно може да скрие и много други неща.

Като например информацията, че през 2011 г. е вкарал Людмила в психиатрична клиника в покрайнините на Москва. Според медиите единственият безспорен факт е, че от юни 2011 до 2012 Людмила не е виждана от никого. Но къде е била... Историята мълчи.

Пак според слуховете в момента Кабаева и двете й деца живеят в малък палат в руския град Сочи, на брега на Черно море. А Людмила от години била заточена в къща за гости на територията на манастира Елеазаров извън Псков.

Ройтерс, позовавайки се на руски източник, твърди, че Путин иска да опази в тайна извънбрачната си връзка заради имиджа. Не искал да бъде неверен съпруг. Много от руснаците смятат, че ако той е изневерил на жена си, би изневерил и на държавата. Което означава, че едва ли някога госпожица Кабаева ще стане госпожа Путина. Едва ли някога ще разберем и истината. Но за какво ни е, след като слуховете са толкова интересни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР