Владимир Карамазов

12 малко известни факта

Ваня Шекерова 09 July 2007

Водещ на тазгодишното издание на Сървайвър България с кодово наименование Експедиция Робинзон ще е актьорът от НАТ „Иван Вазов" Владимир Карамазов. Той бе предпочетен в конкуренцията на Христо Шопов и Андрей Слабаков (ех, как щяхме да гледаме Сървайвър по канал ХХL, ако бе спечелил той!)

Владо е интересно и красиво лице, широко познато лице от билбордове и телевизионни реклами, от хитови постановки на НАТ като „Бурята", „Зимна приказка", „Кралят-елен", „Албена"... И може би от краткотрайната му поява като водещ на туристическото предаване „Без багаж" по Нова телевизия. ЕВА обаче знае някои малко известни неща за младия актьор, който вече замина на екзотичния остров на Карибите, където през юли ще се снима риалити шоуто.

1. Средната му специалност от техникума по обществено хранене в Банкя е сладкар, макар да твърди, че не може и една най-проста торта да забърка. Всъщност може, но на вид не му се получават, трябва да се гребат с лъжица направо от хладилника.

2. Има слава на побойник - от битките в Банкя, където местните момчета много мразели софиянци, му е крив носът, има белези по главата и ръката.

3. Макар че го е страх от кръв, сам си е пробивал ушите с игла и лед. А когато веднъж си сцепил главата, удряйки се в пътен знак на улицата, пак щял да припадне, само че от смях.

4. Макар единствената физическа активност, която уважава, да е плуването, напоследък помпаше мускули и във фитнес-зала заедно с приятелите си от Народния театър Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Всъщност по една време беше тръгнал и на конна езда.

5. Страхува се от високо и тясно - не излиза на балкона на баба си, защото апартаментът е на 8-я етаж, а парапетът му е до чатала. Твърди, че може да яде хлебарки и червеи, но не може да понесе среща с плъх.

6. Сам се подстригва, макар да е твърде суетен. От суетност си направил и татуировки, от които по-късно го досрамяло и на представления ги замазва с фон дьо тен, все още не е събрал пари да ги махне.

7. Пътувал е в над 40 страни по света, неотдавна се отказа да води предаването „Без багаж" по Нова телевизия с мотива, че тъй като там пътува по служба, се опасява да не му омръзне и да не загуби тръпката.

8. Брат му, който по професия е сладкар и барман, работи в Дубай. Той е най-върлият критик на артистичните прояви на Владо - на някои от постановките, в които идвал да гледа брат си, до такава степен не го харесвал, че се молел никой да не разбере, че са роднини, толкова се срамувал.

9. Докато бил студент в НАТФИЗ, Владо се влюбил страхотно. И установил, че е толкова ревнив, направо до лудост, което отровило връзката му. Сега се пази от жени, смята, че тези от неговото поколение рядко имат чувство за хумор и се лигавят.

10. Възторгът му от Достоевски и от руската литература е причина да учи руски, освен че е повод режисьорката Лили Абаджиева да го изпише с фамилия Карамазов в афиша на „Ромео и Жулиета".

11. Бил е манекен на Ексграунд. За малко, преди да започне да задоволява ексхибиционизма си на театралната сцена.

12. Виждал е светлината в тунела - веднъж припаднал в банята, ударил си главата и си глътнал езика. Докато родителите му дотичат, започнал да посинява. Казва, че оттогава не го е страх и смъртта и вярва, че по-добрият живот е след края на този.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР