Бийтълс мания

Димитър Делчев отваря кутиите с бижутата от новата си колекция с погледа на заговорник. Тя е посветена на 64-ия му рожден ден.

Адриана Попова 04 June 2013

Димитър Делчев е професор по метал в Художествената академия

Димитър Делчев отваря кутиите с бижутата от новата си колекция с погледа на заговорник. По всичко личи, че е част от тайно общество, в което най-големият грях е да бъдеш банален.

- Колекцията е посветена на 64-ия му рожден ден. Не е кръгла годишнина, но за фен на Бийтълс и песента им „When I’m 64“ („Когато съм на 64“)* това е точното време за празнуване. „Луд съм като на 20“, казва Димитър Делчев.

- В колекциите си творецът постъпва като Джон, Пол, Джордж и Ринго, които взимат баналните неща от живота – любов, съмнение, надежда – и ги превръщат в музика. Делчев работи с банални материали, превръща ги в нестандартни бижута, които излъчват особен еротизъм и са настроени изключително комуникативно. Парчето гума е преобразено в пръстен, който всички в снобската ви компания ще забележат. Делчев работи и със злато и сребро, основно за клиенти в чужбина. Негови бижута се продават в подбрани галерии в Германия, Австрия, Холандия.

- „Кубичните“ бижута на Делчев напомнят, че е учил при създателя на Рубик куб – проф. Ерньо Рубик в Будапеща. Неговите пръстени, брошки и гривни могат да бъдат разглобявани, навивани, оформяни по различен начин, като няма едно-единствено правилно решение – техните бъдещи собственици определят вида им всеки път, когато ги носят.

- Суперзабавни са брошките, които се закрепват с магнит върху дрехите. Практичен бонус – не пробиват плата.


*Пол Маккартни посвещава песента „When I’m 64“ на баща си. „Ще бъда ли още нужен, когато стана на 64?“ – се пее в нея. Миналата година принц Чарлз духна 64 свещички в Нова Зеландия на фона на „When I’m 64“, изпълнена от духов оркестър. После каза, че това е бил най-хубавият му рожден ден от много време насам.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР