Стефка отново скочи най-високо

Стефка умее да прави всичко с мащаб, сърце и вдъхновение. Пищна, стилно организирана и много красива беше и нейната сватба.

Лилия Илиева 08 July 2007

Когато спортният елит танцува луди танци, едни от най-богатите хора в България играят хоро с Gipsy Kings, шоузвезди правят вълна с покривката на масата, около която са седнали, фолкидоли се прегръщат и цялото Черноморие вижда сърца от светлина в небето, тогава се жени тази, чийто олимпийски рекорд никой не успя да подобри за 20 години. Стефка умее да прави всичко с мащаб, сърце и вдъхновение. Пищна, стилно организирана и много красива беше и нейната сватба. На 9 юни шефката на БОК се ожени за своя приятел - строителния предприемач Николай Попвасилев. Двамата са заедно от девет години. Празнували миналия рожден ден на Стефка в Монте Карло и тогава си говорили, че искат да минат под венчило. Решението взели на Бъдни вечер в хотел „Пампорово" - собственост на семейство Арабаджиеви. С Арабаджиеви са дългогодишни приятели. „Те ни поканиха за младоженци, а ние тях - за кумове." - сподели булката. Сватбата се състоя на Елените в хотела на кумовете Royal Club Victoria и според светските коментатори е струвала поне половин милион лева. Амфитеатърът - заведението, в което сливенският кмет Йордан Лечков бракосъчета младоженците, беше ремонтиран, за да е в тон със събитието. За да оградят алеята, водеща до шатрата за празненството и до олтара и да пресъздадат атмосферата на Лазурния бряг, бяха поръчани и посадени палми. 20 000 рози и лилиуми бяха използвани за декорацията.

Сватбата на Стефка се превърна в най-красивия, най-звездния и най-буйния купон на годината и всички присъстващи празнуваха лудешки. Водещ беше Ники Кънчев. От Монпелие с частен полет пристигнаха Gipsy Kings, които подариха 90-минутното си изпълнение на младоженците. 15-минутно огнено шоу с фойерверки озари брега. Някои от гостите продължиха с афтърпарти на плажа. Ники Попвасилев - съпругът на Стефка, се оказа голям почитател на рока и първите лъчи на слънцето бяха посрещнати с рокаджийски ритми. Младоженците изпратиха последния гост в шест сутринта и си пуснаха July Morning. По пътя към олтара дочух младоженеца да казва тихо на булката: „Такова звездно събитие не съм си представял и в най-смелите си мечти!" А междувременно Марта Вачкова, която стоеше близо до пътеката, пита замечтано приятеля си: „Дали и ние да не се оженим?!" И не беше единствената, която зададе този въпрос във въпросната вечер. Оттук-нататък Стефка ще носи фамилия с тире: Костадинова-Попвасилева.

ДЕКОРАЦИЯТА
Украсата на събитието беше идея на кумата Маринела Арабаджиева, която се е занимавала с вътрешен дизайн. Основните цветове на сватбата бяха много модерното в момента лилаво, символизиращото невинност бяло, страстното червено и демонстриращото благополучие сребристо. На брега беше издигнат параклис, до който водеше лилава пътека, обсипана с листенца от червени рози. От двете й страни бяха подредени 300 стола, поръчани от Ню Йорк и облечени с бял тюл с лилави панделки. 80 сервитьори в бяло с лилави пояси и жаба обслужваха 50-те маси в издигнатата специално за празненството шатра. Материите Креп, сатен, коприна и тюл бяха използвани за декорацията.

ГОСТИТЕ
Сред гостите на събитието бяха Албена Денкова и Максим Ставийски, Йорданка Благоева, Весела Лечева, Мария Гроздева и Валери Григоров, Евгения Раданова, Краси Балъков, Боби Михайлов, Йордан Лечков, Любо Ганев, Николай Гигов, Петя Славова, Борислав Дионисиев, Васил Божков, Радосвет Радев, Спас Русев, Димитър и Весела Барбукови, Николай и Евгения Баневи, Феим Чаушев, Йордан Цонев, Жени Живкова, Степан Ерамян, Минчо Герджиков, Камен Во, Нина Николина, Катето Евро, Дим Дуков, Марта Вачкова и много други.

ПОДАРЪЦИТЕ
Поканените Георги Първанов, Румен Петков и Георги Пирински изпратиха поздравителни телеграми. Двойката получи и огромен букет цветя от Сергей Станишев. Кумовете подариха на новото семейство икона на Свети Николай Чудотворец. Кумците отвърнаха на жеста с картина на Николай Янакиев от неговата скорошна изложба в Ню Йорк. От Швейцария пристигна огромен букет заедно със семена от холандски лалета, изпратени от Сергей Бубка. Наско Сираков и Илияна Раева, които не можаха да дойдат на сватбата, изпратиха букет от 209 светлорозови рози, символизиращи рекорда на Стефка Костадинова. Най-тежкият подарък беше 16-килограмовата бронзовата композиция "Влюбените" на Георги Чапкънов, подарък от Младен Мутафчийски. Изящен сервиз за кафе на Faberge е избрала за младоженците Петя Славова. Сервизи на Versace, опаковани в 20 пакета, са подаръкът от Красимир Балъков. Евгения Раданова дари младоженците със златни накити. Пълен комплект сервизи за хранене Hermes е изборът на Евгения и Николай Баневи и техните кумаве Весела и Димитър Барбукови.

Сред подаръците имаше тенис ракета Wilson от Петър Михнев, сребърни свещници, малки пластики и дори една истинска звезда в небето Stefka&Niki от Дим Дуков.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР