Заведете децата, вземете и себе си

Работилница за корейски маски, оригами, детска анимация, специален био обяд и игри. Ако бяхме деца, щяхме да сме там

29 May 2013

Psy e от Южна Корея, Samsung е от Южна Корея, както и зелето кимчи, сериалът „Паста”, хюндаите по улицата. Обаче само от днес до 8-и, следващата събота, може да участвате в едно абсолютно уникално южнокорейско събитие. Става дума за арт фестивала „Пулсът на Южна Корея”, който е достъпен за всички. Внимание – особено за децата програмата е страхотна. На 1 и 2 юни ги заведете във Фабрика 126, интересното ново място, бивша фабрика, за която трябва да слезете на спирката на метрото „Мария Луиза”. Започва се още от 10 часа с работилница за корейски маски, оригами, продължава с детска анимация, специален детски био обяд, има и купища игри. Ако бяхме деца, щяхме да сме там. Или ужасно да се тръшкаме, ако не ни заведат. Звучи суперинтересно. Събития за по-зрели особи: очертаващи се паметни партита (следете особено изявите на Йозмит – невъзможно екстравагантен артист, наричат го южнокорейската Лейди Гага), филмови лекции и прожекции в двора на Художествената академия, литературни четения, представяне на южнокорейската кухня.
Акцент на феста е изработването на скулптури в стил Nature Art, които после ще бъдат дарени на София. За този зародил се в Южна Корея стил ще говори проф. Хо Ган.
Корейският фест всъщност е първо издание на Дома Арт Фест, койт още се провежда всяка година и ще ни представя различни култури.
Цялата програма на www.domaartfest.com.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР