Салма и Ева по пътя за олтара

Приличат си по мексиканския произход, темперамент, сексапил и топла красота.

Лилия Илиева 07 June 2007

Снимка: Kеystone

И двете са актриси, лица на козметични марки, еднакво високи са, между другото, или по-скоро еднакво не толкова високи (1,57 м). Обединява ги още нещо - вървят по пътя към олтара. Салма - уверено, дискретно и без много шум, Ева - бляскаво, с много купони и пищни приготовления.

„Единственият начин, когато си известен, връзката ти да се случва истински, е да се стремиш да пазиш личния си живот - убедена е Салма Хайек. - Много съм подозрителна към тези, които разказват на всички колко се обичат. Отвориш ли вратата за другите да изразяват мнение за връзката ти, става опасно. Важно е ти да си наясно какво точно искаш." Талантливата изпълнителка на Фрида Кало със сигурност го знае. След две връзки с известни и готини свои колеги - Едуард Нортън и Джош Лукас, на 40 години тя е бременна за първи път и за първи път е сгодена, но изборът й е много добър. Казва се Франсоа Анри Пино. С капитал от 7.5 милиарда британски лири, той е класиран на 34-то място сред най-богатите. Собственик е на PRP - компанията, която притежава марките Gucci и Yves Saint Laurent, както и Френския универсален магазин, и национална музикална верига. Баща му - Пино старши, е страстен любител на изкуството и ненаситен колекционер. Големият Пино има повече от 2500 произведения на изкуството, сред които картини на Пикасо, Миро и Деймиън Хърст, да не говорим, че притежава къщата за аукциони Christie's.

Приятели на Салма коментират, че двамата с Франсоа Джуниър се познават от не повече от година, но екзотичната Хайек не е представила годеника си на доста от тях. Това не й пречи да е щастлива. Преди година актрисата беше споделила, че много иска да бъде майка. Тогава по повод на брака тя се изказа колебливо: „Не знам... Гледам женените ми приятелки с деца. Биха направили всичко, за да избягат за малко от мъжете си, въпреки че ги обичат. Изглеждат ограничавани в много неща. А за себе си... не го мисля толкова, ако стане - супер, ако не - няма проблем!" Салма вече носи годежен пръстен с диамант. По-големият от нея с четири години Пино е излизал известно време с Никол Кидман. Дали отговаря на описанието на Идеалния според Салма? За хубавата жена от мексикански произход Идеалният е „мъж с по-големи топки от моите" (каквото и да означава това!), „такъв, който да има връзка със своята женска част на характера" и „да е съгласен всичките ми кучета да спят в леглото ни", което пък е най-голямата романтика за актрисата.

За разлика от Салма Ева Лонгория не е от чакащите и избиращи дълго. Втората сватба в нейния живот (след първия й брак с Тайлър Кристофър, продължил две години) е шумно и щастливо обявена за 7 юли тази година в приказния дворец от 17-и век Chateau de Chantilly, в близост до Париж. (Всичко трябвало да е с цифрата 7!) Лонгория е толкова нетърпелива, че вече събра на предсватбено парти приятелките си, сред които, разбира се, и „Отчаяните съпруги". Поводът беше свързан и с това, те да могат да разгледат къщата в Тексас, където Ева ще живее с бъдещия си мъж, за да й изберат подходящи подаръци. (!) За връзката на Лонгория за разлика от тази на Хайек всичко се знае, или почти всичко. Латината се запозна с осем години по-малкия от нея баскетболист Тони Паркър през 2004 г. след негов мач, на който бе отишла заедно с баща си. След като станаха гаджета, предприемчивата актриса започна уроци по френски по системата на Berlitz, за да може да говори на езика на половинката си. Тони обаче предпочитал той да се изявява на английски. Баскетболистът поиска ръката й в края на миналия октомври, месец, след като за двамата се бяха понесли слухове, че се разделят. Щом сложи годежния пръстен с диаманти, Ева веднага пое организацията на сватбата в свои ръце. В момента поканите за неколкостотин души вече са изпратени, наемът на замъка Шантийи от 250 000 долара е платен. Лонгория не е решила само каква ще бъде сватбената й рокля. Коментира се обаче, че най-вероятно ще е на Моник Люилие, която беше дизайнер на роклите на Пинк, Бритни Спиърс и Емили де Равин от „Изгубени".

„Иска ми се да можех да се наконтя с поне десет рокли на сватбата ми! - оплаква се Ева, доказвайки, че има доста общо с героинята си Габриел от „Отчаяни съпруги. - Толкова е тъжно, че след купона си прибираш роклята и никога не я носиш повече. Искам да си нося моята! Решила съм да спя с нея в нощта след голямото събитие в живота ми!"

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР