д-р Радослав Тошков

ImuPro е твоята лична формула за здраве

Мариана Антонова 06 May 2013


„Храня се здравословно, но често имам главоболие, а коремът ми непрекъснато е подут – пише наша читателка. – Според рутинните изследвания съм здрава, обаче не се чувствам добре. Чух за кръвния тест ImuPro, който откривал причините. Бихте ли ми дали повече информация за него?“ Отговор потърсихме от д-р Радослав Тошков, ръководител на DeTox Center, където се прави ImuPro.

Д-р Тошков, какво представлява ImuPro?
Това е иновативен кръвен тест, който може да открие хранителни алергии от забавен тип. В обширен кръвен анализ ImuPro определя високи нива на специфични антитела IgG към определени храни, коeто е индивидуален хранителен имунен профил („ImuPro“).

Кога се налага да си направим ImuPro?
Когато търсите причините за хронични оплаквания като диария, запек, подут корем, колит, главоболие, мигрена или болезнени стави, намалена концентрация, наднормено тегло. ImuPro открива причината за тези заболявания и как те се задействат. След това заболяването може да се контролира.

Как хранителните алергии от забавен тип причиняват хронични оплаквания?
Поради болестни процеси в тънките черва (напр. дължащи се на стрес, инфекции, гъбички, паразити, лекарства и т.н.) чревната лигавица променя своята пропускливост и различни от обичайните компоненти на храната може да достигнат до кръвния поток. Части от тези храни се идентифицират от имунната система като „антигени“ и срещу тях се изработват специфични IgG антитела. Създадените имунни комплекси могат да се установят в различни тъкани, органи и в съдовата система. Имунните комплекси се раздробяват посредством възпалителните реакции. Когато това се случва отново и отново, настъпва хроничен процес. ImuPro открива специфичните IgG антитела към храни в кръвта.

Тестовете ImuPro са различни. Как да преценим кой да изберем?
„Модулната система“ на ImuPrо ви предлага възможност да изберете най-подходящия за вас тест от няколко вариации. Можете директно да изберете широката гама на ImuPro 300 (271 храни) или да действате стъпка по стъпка, като първо изберете ImuPro 100 (или ImuPro 200) и след това, ако е необходимо, да разширите – до ImuPro 200 или съответно до ImuPro 300. Ако имате съмнения, че този тест е подходящ за вас, може да проверите това чрез ImuPro Prescreening (3 групи храни) и при доказване на реакция да направите желаната надстройка. В зависимост от приложения тест вие получавате индивидуалните си резултати, пациентски наръчник, който осигурява основна информация за ImuPro300, енциклопедия на храните, както и готварска книга, съобразена с вашите индивидуални резултати.

Как функционира ImuPro терапията?
ImuPro терапията е базирана на три основни принципа. Първо, последователно избягване на хранителните продукти, към които са установени увеличени количества на IgG антитела, за определен период от време. Продължителността зависи от степента на вашата реакция към съответния хранителен продукт. При слаба реакция от 1-ва или 2-ра степен е достатъчно да бъде избягван около 8–12 седмици. При силна реакция от 3-а степен – 6 месеца, а при 4-а степен е необходима приблизително година. В някои случаи може да се наложи съответният хранителен продукт да бъде избягван за по-дълъг период от време. Периодите от време варират при различните хора и следователно трябва да бъдат разглеждани като базови водещи стойности. Типът на хранителните продукти също оказва влияние върху периода на избягване. Второ, ротационна диета с хранителните продукти, към които не е установена реакция. Това означава, че вие консумирате останалите хранителни продукти последователно на 4-дневен цикъл. Когато се храните с определен подбор хранителни продукти в конкретен ден, трябва да избягвате тези продукти през следващите 3 дни. На 4-ия можете да консумирате съответните хранителни продукти отново. Чрез ротационната диета предотвратявате развитието на нов вид хранителна алергия Тип ІІІ и грешките при смяната на диетата не са толкова сериозни.

Кога трябва да се замислите за ImuPro?
когато имате следните симптоми:
- хронични стомашно-чревни заболявания: диария, запек, стомашни болки, газове, дразнимо черво, колит, чувство за подуване, гадене, болест на Крон
- главоболие, мигрена
- ревматични заболявания, болезнени стави
- хронични кожни проблеми: атопичен дерматит (невродермит), псориазис, сърбеж, уртикария
- наднормено тегло
- автоимунни заболявания
- определени хранителни продукти не се понасят добре
- често чувство за умора след хранене
- вариране на теглото от ден за ден

за повече инфо – 02/953 13 87, 02/952 20 74, 0884 644 352, www.detoxcenter.eu

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР