Мисис България 2006: ла мухер де Владо Манчев

Англия си има Виктория Бекъм, а ние - Елеонора Манчева. В клуба на футболните съпруги - красавици, нашето момиче е в челната тройка.

Елка Влаховска 02 February 2007

снимка Темелко Темелков

Още по време на Европейското първенство през 2004 г. в Португалия пресата определя съпругата на национала ни Владо Манчев за третата в топ 10 на най-красивите съпруги на футболисти - след популярната бивша спайска и Мамен Санс, фотомодел и половинка на Раул Гонсалес. Днес Нора, както всички я наричат, заради мекото й излъчване и нежна усмивка, носи титлата Мисис България 2006, след като бе избрана за най-красивата омъжена жена у нас. Елеонора е свикнала испанците да й подвикват с възхищение: „Ла мухер де Владо Манчев!" и да я молят да се снимат с нея, на улицата или на стадиона във Валенсия, където до неотдавна футболният ни национал играеше за „Леванте". Сега, в ложата на трибуните, ще радва окото на футболните фенове във Валядолид, с чийто отбор нападателят сключи договор през януари.

 Как започва денят на българската Виктория Бекъм? С палачинки и фреш от портокали, които приготвя за закуска за съпруга и за себе си. Защото Владо трябва да е хапнал преди четиричасовите сутрешни тренировки, а тя просто обича да му прави компания и да си угажда. Не пази изтощителни диети и не спортува активно, за да поддържа тялото си. Но за здравето си се грижи внимателно - не пие кафе, не пуши и не близва алкохол. Дори на купони с приятели пие само сок, „защото не ми е необходим алкохол, за да се забавлявам. Аз просто съм весела."

 За разлика от повечето европейски футболни съпруги Елеонора обича да готви и с удоволствие разказва как сама меси питки, върти баници и прави локумки (с локум, донесен от България в Испания, защото там нямало), или къса с ръка салатата айсберг, като добавя риба тон, маслини, пармезан, чери домати, яйце, зехтин и лимон. Ако вечерят у дома, Елеонора обича красиво да подрежда масата и да сложи предястие, основно ястие (задължително с месо за Владо) и десерт, любимата домашна бисквитена торта например. Но по-често семейството се гощава с риба и морски дарове в непретенциозни испански ресторанти.

 Признавам си, трудно ми е да си представя в кухнята жената, която идва на срещата ни с черното си Ауди А4, облечена в Roberto Cavalli, сваля тъмните си очила Gucci и носи чанта Versace. Гримирана е с Dior (любимата й бяла и декоративна козметика), а по ръцете й проблясват елегантни бижута от бяло злато с диаманти. Но знае ли човек дали през стомаха не минава любовта на мъжа?

 В случая с Елеонора се оказва, че през фризьорския салон. Тя върти собствен бизнес с 12 служители и Владо често ходи там да се подстригва. Две години не смее да я заговори, докато една от служителките не му дава рекламно календарче с телефона на салона и името на собственичката. Елеонора е изненадана от телефонна покана за вечеря, която отказва с възмущение. 5 минути по-късно й казват, че ако вечерята е неприемлива, то поне да се видят на обяд. „Не познавах Владо, не знаех кой е, какъв е, но след този обяд не можехме да се разделим повече". Така за Елеонора започва голямото опаковане и разопаковане на куфари - Владо е вече във френския Лил, а тя е ту при него, ту в София - при родителите и бизнеса си. Живеят на семейни начала, докато в една декемврийска нощ във Франция Нора влиза в банята да вземе душ и когато се връща, стаята е осветена от много запалени свещи, а Владо вади от кутийка специално поръчан в ателие в Париж годежен пръстен и й предлага брак.

 Сватбата е след 6 месеца, на 30 май 2004 г. 170 души са поканени в столичния хотел Хилтън, а булката е с рокля, обсипана с 50 000 камъни Сваровски. Европейското първенство в Португалия отлага медения им месец и при първа възможност те заминават. Къде? На остров Мавриций за две седмици, но в нетърпението си пропускат да съобразят, че по това време там е дъждовният сезон. Още с пристигането идва разочарованието - вместо топло слънце и красива природа на всеки 15 мин. се изсипва буен тропически дъжд. Така меденият месец се превръща в една нощ, защото на следващия ден семейството хваща първия полет обратно. Но, както твърди поверие: който няма меден месец, има меден живот.

 Често сме виждали по пресата снимки, на които Виктория и Дейвид Бекъм се държат за ръка. Същата романтична гледка, но на разходка в парковете на Валенсия в късните следобедни часове - Елеонора и Владо, хванати за ръка, е радвала испанските фенове. Двойката може да бъде видяна също по ежегодна традиция пролет и есен на шопинг по модните бутици в Париж и Милано. Оттам са роклите на любимия дизайнер на Елеонора Роберто Кавали („които ми стават, сякаш са шити за мен"), джинсите и полите на Долче и Габана, облеклата с марка Рокобароко, чантите на Диор и около 100-те чифта обувки, повечето на Диор и Версаче. Елеонора признава, че следи модните тенденции, но обича да избира за себе си дрехи, които друг не е обличал, а хубавите обувки я изкушават неудържимо. Не познава лично Виктория Бекъм, не имитира стила й, но харесва начина, по който съпругата на Дейвид облича някоя дреха, появява се, а на следващия ден всички са облечени като нея. Дали може да създаде собствен стил на модна икона?

 Елеонора мисли, като се върнат в България и спортната кариера на съпруга й приключи, да направи верига от салони за красота и да пусне на пазара своя модна линия. Сега обаче е повече запалена по интериорния дизайн, защото ще се занимава със строежа и обзавеждането на техния собствен дом. Вече е закупен парцелът от 2 дка в Малинова долина в столицата, а Елеонора си представя дома им като къща на два етажа, с модерно обзавеждане и задължително с плувен басейн, който може да се използва и зиме, и лете. В момента футболната съпруга чете списания за архитектура и дизайн на три езика - на английски, който е учила с частни уроци в детството, на френски, който е усвоила по време на престоя им във Франция, и на испански, който през последните години усилено изучава в школата Berlitz в Испания. Годината й ще бъде отново „опакована в куфар", защото от Валядолид, където в момента съпругът й устройва новия им дом, ще прескача до България да изпълнява задълженията си на Мисис България и да участва в инициативи на благотворителност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР