Ухание в мрака

Ще ви разкажа няколко истории за срещата между мъжа и жената. Любовта, пламнала между тях, е поглед, докосване, ухание.

Василена Цанова 17 April 2013

Thе One Desire на Dolce&Gabbana

Здравейте, пораснали деца! Ще ви разкажа няколко истории за срещата между мъжа и жената. Любовта, пламнала между тях, е поглед, докосване в мрака, ухание. Не може да се вкуси и пипне, но може да се усети. Ето как..

Желаната прелъстителка Thе One Desire на Dolce&Gabbana Привлича, защото е на „ти“ с емоциите. Инстинктът й повелява да изобличи себе си само пред онзи, който заслужава. Първоначално се усеща нейната невинност и елегантност с дъх на момина сълза, бяла лилия и индийска тубероза. Но апетитната комбинация от карамел, санталово дърво и мускус подсказва, че крие неочаквани тайни.

Елегантната французойка La Petite Robe Noire Eau de Toilette на Guerlain Получаваш световъртеж, щом я видиш как танцува валс из улиците на Париж. Ефирната черна рокля от шифон разкрива голите й рамене така естествено и нежно. Следваш я на дансинга, където с нея се „вихри“ букет от рози, жасмин и портокалов цвят. Уханието на сочни плодове – сливи, череши и ябълки – се носи като мъгла, а мускус и бял амбър нажежават обстановката.

Мистериозната героиня See by Chloe на Chloe Обича да играе на криеница тази палавница. Загадъчната й и непокорна усмивка те кара час по-скоро да разбереш какво се спотайва зад нея. Докато искрящи бергамот и ябълкови цветчета шепнат за пробуждаща се младост, жасмин, санталово дърво и ванилия обещават изкусителни приключения.

Уверената лондончанка Body Tender на Burberry Няма как да й обърнеш гръб – интелигентна, нахакана, енергична. Лондончанка за пример и иска всички да го знаят заради аристократичния аромат на зелена ябълка и английска роза. Свежа индивидуалност прозира още през акордите лимон и зелен абсент, чието излъчване се затопля с кашмеран и мускус. Време е за пикник на брега на Темза.

Нощната красавица L’Eau d’Issey Absolue на Issey Miyake Тя е сладко медено цвете по залез – искаш да я откъснеш и изпиеш до дъно. Тялото й – чиста поезия. Върху него се преплитат уханни рими: цвят лотос и фрезия, последвани от най-красивия стих, нощен жасмин (усеща се само по мрак). Нощта става още по-кадифена и гальовна с наситеното ухание на меден абсолют.

Деликатната романтичка For Her L’Eau на Narciso Rodriguez Толкова е крехка, че я обикваш мигновено. Подхождаш с повишено внимание, защото е изящна и фина като статуетка. Подаряваш й цветя – около нея винаги се носи воал от жасмин, циклама, розов божур и момина сълза, примесени с огнен мускус. Явно не е така чуплива, както ти се струва.

Изтънчената сладурана Miss Dior Eau de Toilette на Dior По цял ден си пее песента на Грейс Джоунс „Аз съм негова, той е мой, завинаги“. Нищо чудно, нейният свят е изтъкан от любов, панделки и смях. Сантименталната хармония допълва шипре аромат, който се слива с кожата до перфектност – акорди червен портокал, българска и турска роза, индонезийско пачули. Достатъчно изискано за бал или романтична разходка из градините на Тюйлери.

Бляскавата оптимистка Aura Eau de Toilette на Swarovski Като паднал ангел тя разпръсква радост и надежда, докосвайки струните на мъжката душа. Улавя светлината и я отразява в хиляда и една сияйни вибрации. Оптимизъм струи от всеки ароматен лъч – бляскаво личи за яркост и свежест, жасмин за сладострастна женственост и пудрени розови нотки, предричащи чувствено изживяване.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР