Любо Киров

Ненавиждам „фашливи“ неща!

Мариана Антонова 28 March 2013


Любо Киров, Андрей Слабаков и Джуджи бяха първата звездна тройка, която живя три дни в къща на ромска фамилия, участвайки в предаването „Шатра“ по Нова телевизия. Какво ново научи за циганите победителят Любо и как преживя това приключение.




Поздравления за смелостта, Любо! Какво очакваше в ромската къща и какво не? Очаквах, че ще спя с дрехите, защото ще е студено. Представях си го като ходене на палатка, на каравана. И реших, че не съм чак толкова смотан, че да не мога да издържа. Но виж, да спя с двама души в едно легло, не очаквах. Стряскащото беше, че трябваше да се къпем в тоалетната на двора с туба с топла вода. Или да отидем на градска баня. Представяш ли си? Гол и с други голи хора. Никога не съм ходил на градска баня. Така че три дни не се къпахме.

Как преценяваш хората, в чиято къща попадна? Много позитивни и със запазени семейни ценности. Бяха четири поколения с внуците и правнуците. Бай Марин, бащата на фамилията, взема решенията – патриархат в добрия смисъл на думата. Докато при всяко трето българско семейство мъжът и жената са разведени, братя не се виждат по 20 години или пък си правят мръсно и се бият за имоти. Преди да вляза в предаването, ми откраднаха BMW X5 джип, а тези, които крадат коли, не са цигани. Така че не съм сигурен и кои са по-големите крадци. Циганите живеят ден за ден. Но дори денят да е бил тежък, вечер пускат музика и тя оправя всичко. Това ние все по-малко можем да го правим.

Разкажи ми за „фашливото“. Там любимата дума на мен, Андрей и Джуджи беше фалшиво, но те не можеха да я казват и викаха фашливо. Все повече ненавиждам всички фашливи неща, които се случват около нас, така че за мен беше изключително важно, че тези хора се държат човешки. Затова не искам да ми се учудват, че съм спал при циганите.

Някои хора обаче решиха, че си готов на всичко за пари. Какви пари? Това не са пари, които биха те накарали да направиш нещо, което не искаш. Но тези, които мислят така, няма смисъл да ги убеждаваш. Няма храна, която да ги нагости, така че те въобще не ме интересуват.

Бай Марин плака, когато трябваше да обяви победителя. Той не знаеше, че регламентът го кара да изгони някой гост, и когато разбра, рева повече, отколкото показаха по телевизията. Никого не съм гонил от тази къща, казваше, не мога да го направя. Думата „изгони“ направо го съсипа. Сменихме я с „изпратя“, за да се успокои.

Какво друго ти се случва в живота? Скоро ще издам мой концерт на DVD, ще пусна ново парче. Каня се да направя и голям концерт в зала 1 на НДК. Може би под наслов „13 години на сцената“. Замислям и турне из страната, този път в зали, не в клубове.

А ти не искаш ли да ставаш баща?
Представи си майка ми как ме пита! Сега временно е прекратила атаката, защото се занимава с моята племенница. Какво да ти кажа? Музика, музика и то като погледнеш, станах на 40. Така че не само се замислям за дете, но и искам да имам. Обаче не става така: добър ден, можете ли да ми родите?


Българските звезди боравят с много пари и силикон. И обичат свинско със зеле.

Мнение на семейство Любенови от ромската махала в Кюстендил, на които гостува Любо Киров
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР