Крум и черните ангели

Освен че са роми, Азис, Софи Маринова и Бони, както и Нел (на колажа долу вдясно) имат общ мениджър и продуцент - Крум Крумов, управителят на "Съни Мюзик".

Ваня Шекерова 26 April 2007

 

Освен че са роми, Азис, Софи Маринова и Бони, както и Нел (на колажа долу вдясно) имат общ мениджър и продуцент - Крум Крумов, управителят на "Съни Мюзик". Един забавен субект, който на въпроса на колко години е, отговаря след като използва калкулатора на бюрото си: 37.

 И под мишката на компютъра си има подложка със силиконови цици. Друг просто не може да е измислил как от циганчето Васко от Костинброд да направи скандалния и много печеливш продукт Азис. Казвам продукт, защото за Крум е все едно дали ще продава музика, или чушки и домати, важното е стоката му да има добър търговски вид. 

Натрупал опит и пари в бизнес с видеотеки, от търговия с аудио, видео и CD, през 1996 г. Крум получил предложение да стане съдружник в звукозаписната компания "Маратон Рекърдс". Успоредно взел права и за разпространение на еротични видеокасети (ако случайно се чудите откъде е толкова наясно, че сексът продава). Някъде по това време при него дошъл Васко с майка си и баща си от Костинброд и донесъл демокасета с църковни песнопения (!?)

 Да не си помислите обаче, че мечтаел да направи певческа кариера като солист на „Йоан Кукузел" - не, искал да се изяви в набиращия скорост жанр на чалгата, именувана за благозвучие и повече авторитет попфолк. Бате Крум, който и през 1998 година не бил вчерашен, днес благославя деня, в който приел да менажира костинбродския славей.

„Не си търсим хората, те сами идват при нас. Условието е да могат да пеят, грижата за визията и имиджа им е наша. В това се различаваме от другите звукозаписни компании - те първо гледат как изглежда кандидатът за слава, чак после дали може да пее. И още нещо - дали има добра душа. Пластика всеки може да си прави, където иска, на душата - не."

Подопечните на Крум с много малки изключения са манекени на клиниките по пластична хирургия - истинска силиконова долина от разнообразни форми, не само женски. Той няма нищо против екстремните упражнения на Азис в тази посока - знае от първа ръка за всичките му липосукции, подплънки и протези. Смята, че мълчанието по този въпрос е противопоказно, така че Васко с пълното му съгласие огласява наляво и надясно хирургическите си подвизи. От това имиджът му нищо не губи, напротив, повече хора идват от любопитство да го гледат и слушат след всяка поредна болезнена манипулация върху изстрадалото му мъжко тяло.

Възходът на скандалния Азис довел при Крум Ориела. Ако не я познавате, то не е от невежество, а поради факта, че младата и даровита певица, измислена от А до Я като визия от Крум, много бързо се изкачила по стълбицата на славата и се взела насериозно, поради което се разделили.

Крум подписва дългосрочни договори с тези, които поема буквално от улицата - такива в момента са новите продукти Даяна и Нел (също циганка), за тях със сигурност ще чуем, работи се по въпроса. Дългосрочни са ангажиментите му и с дошлите от други компании завършени изпълнители като Софи, Устата и Бони. При него те само развиват възможностите си, като той насърчава експериментите. Такива, които не харесва обаче, не взима и не съветва за нищо.

По неписано правило „звездите" на "Съни мюзик" рядко предприемат каквото и да било, без той да им разреши. Най-свежият пример от близкото минало е несъстоялата се сватба на Софка и Дачо. Поканите за нея бяха разпратени, когато Крум се върна от Щатите и каза "не". „Не можех да допусна такъв скандал. Бяха от твърде малко време заедно, а и приятелят на Софи, Петър, беше приел изневярата й със собствения му син много драматично. Празненството, което Софи искаше да прави, винаги можеше да се състои - нали знаеш, че циганите не се женят, те само се сгодяват и празнуват. Сега вече може. Петър се е примирил със ситуацията, има си приятелка, с нея дойде да слуша Софка на "Евровизия".

 Радвам се, че ме послушаха миналата година. За разлика от Васил в момента, който влиза във "ВИП Брадър" въпреки моето предчувствие, че ще се издъни и ще загуби много от лигавщините си. По-точно ще загуби много повече, отколкото ще спечели. Миналата година аз бях в САЩ и той се уплаши и не влезе, макар да бяхме стигнали до някакво ниво в преговорите със СИА."

Като говорим за сегашния корназлък на Азис, подклаждан от Китаеца, питам Крум как е приел тяхната т.нар. сватба. Положително - е отговорът. Даже пресметнал, че това е шанс за по-нататъшно развитие на образа на изпълнителя (със забележката, че не се знае къде ще спре), че подклажда интереса към него от чужбина, където са много чувствителни към темата за еднополовите съюзи, независимо дали са в закона или не. Та на Азис, който дошъл да пита дали може да се ожени за Китаеца, окуражаван от Устата и гримьора-травестит Бони, направо му увиснала мандибулата от бързото съгласие на продуцента му.

Азис има и още една причина да благодари на Крум за навременен съвет. В един момент сърцето го теглело неудържимо към родния Костинброд, та решил там да надстрои етаж на семейната къща и да живее в него. Батко му от "Съни мюзик" обаче прозрял, че част от имиджа на певеца е неговата среда и за да откъсне Васко от циганията и провинцията, го убедил първо да се огледа в Костинброд. Ако намери роднини, които живеят в една къща и не са скарани, да строи и да живее там. Така Азис не само си купи апартамент в един от най-хубавите квартали на столицата, а и се движи в компанията на известни красиви моделки, според мениджъра му избрани заради положителното им влияние върху самочувствието на Васко.

Така Крум дал рамо и на Бони, когато се чудела дали да приеме роля във филма „Маймуни през зимата". Забелязана вече от когото трябва, сега тя има ново предложение за роля на мюсюлманка-камикадзе в чужда продукция с участието на Жан Клод Ван Дам. „Позитивно развитие на образа" нарича лаконично Крум стъпките на изпълнителката в киното.

Продуцентът на бележитите роми в попфолка твърди, че не би се огорчил, ако някой от неговите подопечни не се съобрази със съвета му и се хвърли да прави каквото иска. „Винаги давам втори шанс - казва Крум. - Бизнесът е бизнес и не е нещо лично." Личното за самия него е семейството му със син на две години и желанието за поне още един наследник.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР