Джет Траволта: въпросителните около смъртта му

Трагичната смърт на Джет Траволта повдигна дузина неудобни въпроси, чиито отговори  медиите търсят усърдно, а семейството упорито подминава.

23 February 2009

Трагичната смърт на Джет Траволта повдигна дузина неудобни въпроси, чиито отговори  медиите търсят усърдно, а семейството упорито подминава. 16-годишният син на холивудския актьор почина в началото на януари по време на семейна почивка на Бахамите.

Аутопсията заключи, че причина за смъртта е пристъп, подобен на епилептичния. Полицията не откри нищо подозрително и бързо приключи разследването. Опечаленото семейство кремира останките на сина си и събра близки приятели на сциентоложка служба в градината на имението им във Флорида. И докато Джон Траволта, съпругата му Кели и 8-годишната им дъщеричка Ела се затвориха в себе си, скърбейки за загубения син и брат, медиите не спряха да ровят в раната. Наяве излязоха няколко странни факта и няколко въпроса без отговор.


Защо са спрели лечението?

Според семейство Траволта, синът им страда от рядката болест на Кавазаки, която води до сърдечни проблеми. Имал е и периодични пристъпи. Въпреки че много медицински експерти твърдят, че Джет има аутизъм, семейството категорично отрича. Дълго време той е вземал лекарство срещу пристъпите, но Траволта решава да го спре, понеже вреди на черния дроб. Според експерти обаче, това е фатална грешка и е трябвало да го заменят с медикамент без странични ефекти. Жълтата преса изказа предположение, че лекарството е спряно заради сциентоложките им убеждения. Учението е против вземането на медикаменти.


Защо бавачката е сциентолог без медицинско образование?

Здравните проблеми на Джет изисквали някой да се грижи за него 24 часа в денонощието. По време на трагичния инцидент това прави Джеф Катрейн – сциентолог, женен за привърженичка на учението и близък приятел на семейството. Той обаче няма медицинско образование, а по професия е сватбен фотограф. Именно Катрейн пръв открива детето. Пак той преди 2 години бе в центъра на скандална папарашка снимка, показваща как Джон Траволта го целува по устните, докато се качват на частния му самолет. Тогава тръгна мълвата за евентуалната гей ориентация на актьора. На Бахамите Джеф е бил заедно със съпругата си Ана. Според някои медии, сциентологията не поощрява публичното демонстриране на обратна сексуална ориентация и кара гейовете да се крият зад паравана на хетеросексуални връзки.


Колко време Джет е останал без надзор?

Джет Траволта получава внезапния пристъп в банята. Все още не е ясно колко време детето е изкарало на пода, преди да го открият. Според полицейските доклади, вечерта преди инцидента Катрейн е гледал телевизия в съседния на Джет апартамент. Момчето за последно е видяно живо в 23.30 часа. Открито е на следващия ден – в 10 сутринта. Това означава, че е оставено близо 10 часа без надзор. Адвокатите обаче твърдят, че Джет обикновено спи по 16 часа, а в стаята му има бейбифон, чрез който се разбира точно кога отива до банята. Те са категорични, че момчето е открито малко след като е получило фаталния пристъп.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР