Амбър Хърд - наглата крадла

Новото момиче на Джони Деп

Ирина Иванова 03 January 2013

Снимка: getty images/guliver

„Амбър Хърд е нищо и никаква крадла на мъже“, заявила бясната френска котка Ванеса Паради и добавила, че по никакъв повод не иска новата любима на Джони Деп да припарва до децата им Лили Роуз и Джак. Как момичето от Тексас Амбър успя да отмъкне мъжа на изящната Ванеса Паради? Много просто – тя е всичко, което Ванеса не е.

Тя е страстна, смела, нахално зеленоока и не на последно място - най-известният холивудски клюкар Перез Хилтън твърди, че Деп е полудял по Амбър Хърд още докато двамата снимали заедно филма „Дневникът на едно пиянде“ (The Rum Diary). Фактът, че по същото време Амбър се афиширала като лесбийка и имала връзка с известната артфотографка Тася ван Рийд, дори го амбицирал. Резултатът е, че едно от най-стабилните семейства в Холивуд, което устоя на всички житейски превратности в продължение на 14 години, вече е в историята.
„Амбър има топки“, казват всичките й приятели. Учителките й в католическото училище вероятно биха казали същото, ако не бяха учителки в католическо училище. Те непрекъснато й повтарят, че ще си има големи проблеми в живота с цапнатата си уста и непокорството си, и все я заплашват с изключване. Докато накрая самата Амбър ги изключва. Когато е на 16, при автомобилна катастрофа загива най-добрият й приятел и Амбър заявява, че вече е атеистка и няма какво повече да прави в подобно училище. И напуска. Смешното е, че в продължение на година я изключват от няколко частни училища заради „непосещаване на учебните занятия, използване на нецензурни думи и изрази, лошо поведение и неспазване на дрескода на училището“. Амбър е удивена: „Католиците се оказаха далеч по-толерантни към едно лошо момиче!“ Успоредно с неходенето на училище тя работи като детегледачка. Стиска зъби и разхожда някакви сополанковци, но в главата си вече има план за живота си: „Най-напред модел в Ню Йорк, после актриса в Холивуд.“ За целта с част от спечелените от сополанковците пари си прави любителска фотосесия – фотограф е неин приятел, а тъй като нямат пари за наем на студио, снимат в копирен център, собственост на друг приятел. Със зашеметяващата фотосесия в ръка, билет за Ню Йорк и пари назаем в джоба една вечер Амбър застава пред родителите си и им разказва накратко бъдещите си житейски планове, след което добавя, че самолетът й за Ню Йорк излита на следващата сутрин. Настъпва гробно мълчание. Амбър знае, първо, че баща й е кибритлия, и второ, че като всеки тексасец има пистолет (поради което на много малко от приятелите й момчета им стиска да я търсят в къщи). Третото, което знае много добре, е, че тя е синът, който баща й винаги е искал да има. Амбър е неговото приятелче за всякакви мъжки удоволствия като лов, риболов, къмпинг или езда и двамата са много близки. И се страхува, че баща й или много ще се ядоса и ще заключи вратата под носа й. Или, което е по-лошото, ще се разплаче. Той обаче само я целува по челото и Амбър разбира, че има неговата благословия да постъпи както намери за добре.
„Винаги съм искала да живея сама и да не зная какво ще се случи утре. Но бързо разбрах колко нагло от моя страна е било да замина така за Ню Йорк – без да познавам никого, без образование и с много малко пари.“ Фотосесията в копирния център изненадващо свършва работа на Амбър и тя си намира ангажименти като модел. Бързо й доскучава. „Моделството ми прилича на училището – и в двата случая никой не се интересуваше от моето мнение. Така че бързо приключих и с това.“
Докато е без работа, гледа много телевизия. И стига до извода, че трябва да си уреди участие в някое телевизионно шоу. Получава й се лесно, тъй като телевизиите са гладни за нови лица. Веднага след предаването, в което разказва историята си на „красивата каугърл от Тексас, която стана модел в Ню Йорк“, й предлагат роля в киното. Малка роля, много малка, но затова пък топлес. Приема я, разбира се. И до днес никой не може да убеди Амбър Хърд, че можеш да станеш актриса в Холивуд, без да си се снимала някога някъде топлес. „Много добре знам, че ме взеха само защото съм красива и се навих да се снимам полугола. Платих тази скромна цена, за да продължа напред. Но никога няма да се правя, че не съм я платила.“
После Амбър се запознава с фотографката Тася ван Рий. Срещат се на нейна изложба – много снобска, много изискана. Тася е направила серия черно-бели портрети на холивудски звезди. Самата тя е странна, андрогинна, с изрисувани с татуировки ръце. Тася заявява, че Амбър е нейната нова муза. Води я в студиото си да пушат марихуана („Падам си по тревата“, признава Амбър), показва й купища албуми на художници. До нея Амбър се чувства като абсолютна провинциалистка. Стават двойка броени дни след първата им среща и връзката им продължава почти четири години. Никога не са пазили в тайна взаимоотношенията си, защото и двете споделят обща философия: „Тъжен ден ще бъде този, в който мнението на другите започне да оказва влияние върху живота ни.“ Между другото Амбър си създава доста сериозни връзки в Холивуд именно благодарение на Тася.

Звездата на Амбър Хърд изгрява с филма „Ананас Експрес“ с Джеймс Франко. Веднага я обявяват за „новата Шарън Стоун“, а когато след още няколко успешни проекта побеждава самата Скарлет Йохансон за главната роля в „Дневникът на едно пиянде“, в един таблоид се появява и прословутата злостна реплика: „Амбър изглежда така, сякаш е в началото на диво парти, а Скарлет – все едно е в края му.“ И до днес двете не си говорят.
Първата среща на Амбър и Джони е на снимачната площадка. „Първото, което забелязах в него, е, че е луд. Можеш да очакваш всичко“, казва тя. Пленява я това, че той не очаква от нея да ампутира сексапила си, за да я вземе насериозно. Всъщност на нея въобще не й пука дали ще я вземе насериозно. Харесва й, че е луд. Харесва й, че е 23 години по-възрастен. („Падам си по възрастни мъже и стари коли“, казва тя.) Единственото, което не може да разбере, е какво прави този напълно изтрещял тип с жена като Ванеса Паради. Любовната им история започва още по време на снимките. Уж за да навлязат в ролите си и да свикнат един с друг, двамата с Джони ходели заедно на кино и слушали “Ролинг Стоунс” и Боб Дилън, чиято музика звучала във филма. Ходели да стрелят заедно, да яздят и с часове се „замеряли“ с мръснишки вицове. Той й разказал всичко за децата си, а тя - за страстта си към винтидж колите и дори му показва своето богатство – гаража си с три класически автомобила - мустанг от 1968, мерцедес от 1967 и 63 Checker. Джони е омагьосан от това момиче-момче, което изглежда като богиня, а в свободното си време ремонтира колите си. Просто да не повярваш!

Историята след това я знаете – през лятото Амбър се раздели с Тася, а Джони се раздели с Ванеса, после уволни двама от дългогодишните си асистенти, защото не се съобразяват с желанията на новата му любима. „Между тях има дълбока страст и много адреналин“, казват хора от техния кръг. Любовната история продължава.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР