6 добри новини за вашето здраве

05 March 2021

Здравните новини обикновено ни съобщават от кои храни се пълнее, как стресът бавно ни убива или кай е най-новият ужасяващ вид грип. Ние обаче имаме списък с шест добри новини за вашето здраве, които трябва да оправят настроението ви.

1. Шоколадът е полезен – вероятно не ви съобщаваме нищо ново. Вече има много проучвания, които доказват, че редовната консумация на тъмен шоколад намалява риска от инсулт, инфаркт и дори диабет. Само помнете – дори тъмният шоколад съдържа много калории, така че избирайте такъв с по-висок процент съдържание на какао.

2. Алкохолът също е полезен. И то не само червеното вино, което напоследък си извоюва положителна репутация. Според добрите учени всеки вид алкохол може да понижи риска от ревматоиден артрит и рак на гърдата, стига да се консумира в препоръчителните количества. А те са – две питиета на ден за мъжете и едно за жените.

3. 30 минути упражнения са по-добре от 60.
Тази новина е за всички, които продължават да се измъкват с познатото „нямам време за спорт“. През лятото датски учени изследвали две групи мъже и се оказало, че тези, които редовно тренират по половин час са отслабнали повече отколкото другите, които спортували по цял час. Вече няма измъкване.

4. Добре е да се дремва на работа. Недоспиването води до инциденти на работното място, които струват на американците по 31 милиарда долара годишно. Ето защо доста от големите щатски фирми вече правят стаи за почивки в офисите си. А и на мозъка ви са нужни не повече от 30 минути, за да си почине. По-добре да дремнете за кратко, отколкото да си правите четвърта чаша кафе.

5. Използвайте почивните си дни. Ваканцията не е лукс, тя е инвестиция в здравето ви. По време на почивката спите по-добре и се храните по-добре, далеч сте от ежедневните стресови ситуации. А когато се завърнете на работа взимате по-правилни решения. А кой шеф не иска това!?

6. Смехът е лекарство. Е докторът ви няма да ви го предпише като лечение, но това е доказан факт. От хубав, искрен смях се горят калории и се стягат мускулите на корема. Освен това се намалява рискът от сърдечен удар и се понижава нивото на кръвната захар. И разбира се, хората които се смеят много – живеят по-дълго.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР